B-21 Raider: Φέτος η πρώτη δημόσια παρουσίαση του stealth βομβαρδιστικού νέας γενιάς

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού επόμενης γενιάς τύπου B-21 Raider, έπειτα από δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος αποκάλυψε ότι η πρώτη δημόσια παρουσίαση του αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η Northrop Grumman, η οποία σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι πρόσβαση στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας στο Palmdale της Καλιφόρνια, θα έχουν όσοι λάβουν προσωπική πρόσκληση.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι, επί του παρόντος, έξι stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-21 Raider βρίσκονται στο τελικό στάδιο κατασκευής και η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2023.λωση μόνο με πρόσκληση στις εγκαταστάσεις της στο Plant 42 στο Palmdale της Καλιφόρνια.

Ωστόσο, ακόμα παραμένει άγνωστο το οπότε θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της USAF τα νέα προηγμένα αεροσκάφη. Και αυτό, διότι η Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί για ευνόητους λόγους, να αποκρύψει τους πραγματικούς λόγους που προκαλούν την καθυστέρηση της παρθενικής πτήσης του stealth στρατηγικού βομβαρδιστικού επόμενης γενιάς τύπου B-21, για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών του αναπτυξιακού προγράμματος και τον δυνητικό κίνδυνο να το «εκμεταλλευτούν» αντίπαλες χώρες.