B-21 Raider: Ξεκίνησαν οι δοκιμές του κινητήρα του stealth βομβαρδιστικού της USAF – Μέσα στο 2023 η πρώτη πτήση [pics]

Tο νέο stealth βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-21 Raider της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη του πτήση με την έναρξη των δοκιμών του κινητήρα στο έδαφος, που ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Charles CQ Brown Jr. ο οποίος αναμένεται να γίνει ο νέος Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου (CJCS), έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες για το νέο stealth βομβαρδιστικό που κατασκευάζει η Northrop Grumman.

Οι νέες εικόνες δείχνουν νέα συστήματα στο αεροσκάφος, σε σχέση με εκείνα που υπήρχαν όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βομβαρδιστικό τον Δεκέμβριο του 2022, και δείχνουν σταθερή πρόοδο στην ανάπτυξή του.

Παρά τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, η πρώτη πτήση του B-21 αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2023, επισημαίνουν στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν φαίνεται ένα νέο σύστημα αισθητήρων, το οποίο συλλέγει δεδομένα κατά την πτήση. Σύμφωνα με τους αναλυτές, προορίζεται για τις δοκιμαστικές πτήσης του αεροσκάφους και δεν είναι πιθανό να διατηρηθεί στην τελική του διαμόρφωση.

Επίσης, έχει αρκετές διαμορφώσεις που ενισχύουν τα stealth χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, όπως τα πολύ καλά «κρυμμένα» σημεία εισαγωγής του κινητήρα, ένα χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί από το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-2 Spirit.

Υπενθυμίζεται ότι το B-21 Raider είναι το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε ψηφιακά από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι η Northrop Grumman κατάφερε να μειώσει τους κινδύνους κατά την διάρκεια κατασκευής, αφού αντιμετώπιζε τα όποια λάθη σε ένα ψηφιακό – εικονικό περιβάλλον αντί σε δοκιμαστικές πτήσεις.

Με πληροφορίες από: The Drive / Φωτογραφία USAF