OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

B-52: Τετ-α-τετ αμερικανικών βομβαρδιστικών με ρωσικά Su-27 πάνω από τη Βαλτική

26/11/2024 - 21:43
B-52
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52 Stratofortress αναχαιτίστηκαν χθες Δευτέρα από δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά συμμετείχαν σε κοινές ασκήσεις με τη Φινλανδία, η οποία έχει σύνορα μήκους 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης που προκαλείται από την υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία.

Η χθεσινή αναχαίτιση των αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 από ρωσικά μαχητικά έγινε λίγες μόλις μέρες αφότου η Ρωσία εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, ως απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει ρωσικά εδάφη με προηγμένα δυτικά όπλα.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν άλλαξαν το προσχεδιασμένο σχέδιο πτήσης τους κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης που θεωρήθηκε ασφαλής και επαγγελματική από τα ρωσικά Su-27, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Την Δευτέρα, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πέταξαν μαζί με φινλανδικά F/A-18Cs κατά τη διάρκεια μιας αμερικανο-φινλανδικής άσκησης στον εναέριο χώρο της Φινλανδίας.

The bilateral cooperation between Finland and the United States strengthens Finland’s defence capability.

🇫🇮 F/A-18 Hornet fighter jets and 🇺🇸 B-52 Stratofortress bombers flew a training mission in Finnish airspace on 25 November 2024.#ilmavoimat #WeAreNATO #StrongerTogether pic.twitter.com/NAMKgPLqZl

— Ilmavoimat (@FinnishAirForce) November 25, 2024

Η Πολεμική Αεροπορία της Φινλανδίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της, που εστάλη μέσω e-mail στο πρακτορείο Reuters, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη και τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν την Δευτέρα εκπαιδευτική αποστολή στον φινλανδικό εναέριο χώρο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Φινλανδίας.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας δεν αναφέρεται στη ρωσική αναχαίτιση, αλλά λέει ότι η άσκηση περιελάμβανε «προσομοιώσεις ρίψεων αέρος-εδάφους που αποδεικνύουν την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε σε αποστολές με χρήση πυρών», προσθέτοντας ότι η συνεργασία συνέβαλε επίσης στη συλλογική άμυνα και αποτροπή του ΝΑΤΟ στον μακρινό βορρά.

Η Φινλανδία, εγκαταλείποντας τη μακροχρόνια πολιτική της να μη συμμετέχει σε στρατιωτικές συμμαχίες, προσχώρησε αιφνίδια στο ΝΑΤΟ το 2023, μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Έχοντας αποκρούσει μια απόπειρα εισβολής της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φινλανδία είναι από τους πιο ένθερμους Ευρωπαίους υποστηρικτές της Ουκρανίας στην προσπάθειά της να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: B-52SU-27ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΗΠΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
MiG-29
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό μαχητικό MiG-29 σε αεροπορική βάση στην Κριμαία [vid]

04/12/2025 - 18:55

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert