OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η αποτυχία συγχώνευσης BAE-EADS δεν βλάπτει την γαλλογερμανική συνεργασία,λέει ο Ρέσλερ

12/10/2012 - 00:11
Share on FacebookShare on Twitter

Η αποτυχία της συγχώνευσης μεταξύ των ομίλων αεροναυτικής και άμυνας EADS και BAE Systems δεν θα βλάψει τη σχέση ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του  στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
   »Η αποτυχία της συγχώνευσης μεταξύ της EADS και της BAE Systems δεν θα επηρεάσει αρνητικά την γαλλογερμανική φιλία», υπογραμμίζει ο υπουργός.
   »Θα συνεργαστούμε το ίδιο καλά και με το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης όπως και πριν με τους Γάλλους εταίρους μας», πρόσθεσε.
   Από το Λονδίνο η BAE Systems διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι έχει ένα «εξαιρετικό μέλλον» παραμένοντας «ανεξάρτητη» μετά την αποτυχία της συγχώνευσης της με την EADS.
   »Η BAE Systems είναι ένας ισχυρός και ανεξάρτητος όμιλος με σαφή στρατηγική και ένα λαμπρό μέλλον ως ανεξάρτητη εταιρεία», γράφουν ο πρόεδρος του ομίλου Ντικ Όλβερ, και ο γενικός του Διευθυντής, Ίαν Κινγκ, σε επιστολή τους προς τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους μετόχους και τους προμηθευτές του ομίλου.
   »Έτσι ήταν τα πράγματα πριν συμμετάσχουμε στις συζητήσεις μας με την EADS και αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα», τόνισαν δηλώνοντας «περήφανοι για αυτό που έχει υλοποιήσει η ΒΑΕ Systems και εκφράζοντας αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο».
   Ο κ. Όλβερ είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι ο όμιλός του «δεν ψάχνει για μια άλλη ευκαιρία», ενώ οι αναλυτές πιστεύουν ότι η BAE αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον και θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική της μετά από αυτή την αποτυχία.
   Όμως ο γάμος της «BAE Systems και της EADS θα είχε δημιουργήσει μια εταιρεία που θα ήταν καλύτερη από ότι το άθροισμα των μερών της», σύμφωνα με αυτούς, επειδή ο νέος όμιλος θα είχε »πρόσβαση σε νέες αγορές», θα ήταν λιγότερο ευάλωτος στους κύκλους της άμυνας και της πολιτικής αεροναυτικής και θα «ήταν σε θέση να παίξει επί ίσοις όροις με τους μεγαλύτερους αμερικανικούς ομίλους του τομέα της άμυνας.
   »Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας και μια πολύ σκληρή δουλειά από την πλευρά των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων, δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό», τονίζουν οι δυο αξιωματούχοι.
   Όμως και ο Τομ Έντερς το «αφεντικό» της EADS θέλει να αρχίσει και πάλι από την αρχή μετά την αποτυχία της συγχώνευσης της με BAE Systems αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει την έλλειψη ενδιαφέροντος της Γερμανίας για τη βιομηχανία του, εκτιμούν οι αναλυτές.
   »Η μεγάλη μας εταιρεία θα συνεχίσει σε νέους ορίζοντες και νέες επιτυχίες, ας κάνουμε σχέδια για το μέλλον», γράφει ο Γερμανός αξιωματούχος στους 133.000 υπαλλήλους του αφότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει χθες Τετάρτη το φιλόδοξο έργο του.
   Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου εξέφρασε σήμερα την «πλήρη υποστήριξη» του και ενέκρινε την προσπάθειά του για εξισορρόπηση προς τις αμυντικές δραστηριότητες του ομίλου που βασίζεται σε περισσότερο από τα δύο τρίτα στα εμπορικά αεροσκάφη της Airbus. 

Tags: BAEEADSΡΕΣΛΕΡ

Related Posts

Tiger
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

05/12/2025 - 21:10
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

05/12/2025 - 20:05
Νορβηγία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

05/12/2025 - 19:05

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert