Barak: Το Ισραήλ αποκάλυψε τη νέα γενιά τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Merkava [pics]

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αποκάλυψε τη νέα γενιά των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Merkava που θα ονομάζονται «Barak», με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καινούρια άρματα μάχης θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και την ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ανέφερε το Ισραήλ, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας σε συνεργασία με τον Στρατό Ξηράς ξεκίνησαν το 2015 το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης των καινούριων αρμάτων μάχης για τις ανάγκες του Σώματος Τεθωρακισμένων. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2018 και το 2020 παραγματοποιήθηκαν οι αρχικές δοκιμές των αρμάτων μάχης, ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις (IDF) παρέλαβαν τα πρώτα Barak τους τελευταίους μήνες.

Όπως σημειώνουν οι Ισραηλινοί, τα άρματα μάχης τύπου Barak θα μπορούν να συλλέγουν και να μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες για τους εχθρικούς στόχους. Επίσης, θα είναι εξοπλισμένα με βελτιωμένα συστήματα στόχυεσης, νυχτερινής όρασης και συστήματα ελέγχου πυρός. Ακόμα, θα διαθέτουν προηγμένη οθόνη με κάλυψη 360 μοιρών ώστε το πλήρωμα του τανκ να επιτηρεί το πεδίο μάχης, αναβαθμισμένα συστήματα επικοινωνίας και το ισραηλινής κατασκευής σύστημα ενεργητικής προστασίας Trophy της Rafael.