OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Belharra: Στην Αθήνα η DGA για τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στις φρεγάτες – Το 2022 η υπογραφή της σύμβασης

08/11/2021 - 13:04
Belharra
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Στις αρχές τους νέου έτους αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την απόκτηση των τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, καθώς οι διαβουλεύσεις της αρμόδιας επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) με την κατασκευάστρια εταιρία Naval συνεχίζονται τόσο για την τελική διαμόρφωση των πλοίων και το τελικό κόστος απόκτησής τους όσο και για τη συμμετοχή ελληνικών αμυντικών εταιριών στο πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα εκπρόσωποι της DGA, της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών της Γαλλίας, οι οποίοι θα έχουν επαφές με την ΓΔΑΕΕ και εκπροσώπους εταιριών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατασκευή των FDI HN.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) και θα αφορούν στην πιθανή συνεργασία των εγχώριων εταιριών με τις εταιρίες THALES και MBDA. Ως γνωστόν, η THALES κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα των Belharra, ενώ η MBDA θα προμηθεύσει τα οπλικά συστήματα στις γαλλικές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΓΔΑΕΕ με τις γαλλικές εταιρίες για την τελική διαμόρφωση και το κόστος των φρεγατών. Οι διαβουλεύσεις αφορούν τον αριθμό των κελιών και τις δυνατότητές τους για εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Όπως έχει ανακοινώσει ο γαλλικός όμιλος Naval, οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι εξοπλισμένες με έως 32 βλήματα Aster ή με συνδυασμό Aster και MICA NG βλημάτων, 21 RAM, 8 Exocet MM 40 B 3, MU 90 lightweight torpedoes και πυροβόλο 76 mm.

Επίσης, οι ελληνογαλλικές διαπραγματεύσεις αφορούν την τοποθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM), η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στον επόμενο χρόνο. Το σύστημα θεωρείται απαραίτητο για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς θα συμπληρώνει το σύστημα ηλεκτρονικών μέτρων υποστήριξης (ESM) που ήδη περιλαμβάνεται στις προσφερόμενες φρεγάτες Belharra.

«Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που συγκροτούν την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να συνδυάζεται η μέγιστη επιχειρησιακή δυνατότητα το πλοίων στη χαμηλότερη δυνατή τιμή», σημειώνει στο OnAlert πηγή της ΓΔΑΕΕ.

Η τελική διαμόρφωση των Belharra και η τελική τιμή απόκτησής τους θα καθορίσουν εν πολλοίς την περαιτέρω πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού για την ανανέωση και ενίσχυση του στόλου.

Tags: BELHARRANAVALΓΔΑΕΕΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08
Korkut
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

06/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Top News

Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο

Χριστίνα Τσάφου: Συζήτησα με το παιδί μου και του ζήτησα συγγνώμη για πολλά πράγματα

Πυρά Ιάσονα Αποστολόπουλου κατά Μαρίας Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Είναι τα παιδιά εισβολείς;»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert