Black Hawk: Mετά τα F-15EX, η Ινδονησία αγοράζει 24 ελικόπτερα από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά 24 ελικοπτέρων Sikorsky S-70M Black Hawk, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνίας για 24 μαχητικά F-15.

Σύμφωνα με τηην ανακοίνωση, η κρατική εταιρεία PT Dirgantara Indonesia (PTDI) της Τζακάρτα θα συνεργαστεί με τη Lockheed Martin για να παραδώσει τα ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων στις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Το νέο ελικόπτερο θα ενισχύσει τον αεροπορικό στόλο της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού των δυνάμεών της.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική συνεργασία μεταξύ PTDI και Sikorsky θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τις δυνατότητες του PTDI στην ενσωμάτωση, την προσαρμογή, την τροποποίηση και την αναβάθμιση συστημάτων για την ολοκλήρωση του ελικοπτέρου», δήλωσε η διευθύντρια της ινδονησιακής εταιρείας.

Το ινδονησιακό υπουργείο Άμυνας δεν αποκάλυψε τη συνολική αξία της συμφωνίας.

Το S-70M Black Hawk της Lockheed είναι ένα «αξιόπιστο» ελικόπτερο ικανό να μεταφέρει περισσότερα από 4.695 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Το αεροσκάφος μπορεί επίσης να υποστηρίξει επιχειρήσεις ιατρικής εκκένωσης, πυρόσβεσης, ανακούφισης από καταστροφές και αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Το Black Hawk διαθέτει καλύτερη ικανότητα επιβίωσης και επίγνωση της κατάστασης από άλλα ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων χάρη στα προηγμένα ψηφιακά αεροηλεκτρονικά συστήματα και τους ισχυρούς κινητήρες.

Περισσότερα από 4.000 Black Hawks βρίσκονται σε υπηρεσία σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της Ινδονησίας έρχεται λίγες μέρες μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-15EX από την Boeing.

Το F-15EX της Boeing διαθέτει βελτιωμένη ταχύτητα και εμβέλεια και την ικανότητα να μεταφέρει πολλούς πυραύλους για την υποστήριξη αποστολών μάχης.

Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη, η Ινδονησία έχει παραγγείλει 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ από την Τουρκία για 300 εκατομμύρια δολάρια, τα οπόια αναμένεται να φτάσουν το 2025.

Η χώρα έλαβε επίσης 18 μαχητικά Rafale από τη Γαλλία αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Mε πληροφορίες από: The Defense Post