BMP-1: Τα ελληνικά ΤΟΜΑ είναι καθ’οδόν προς την Ουκρανία – Δένδιας και Κουλέμπα κρύφτηκαν σε καταφύγιο [pics]

Την έναρξη της μεταφοράς των ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Onalert Newsroom
BMP-1

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έναρξη της μεταφοράς των ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα. κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο Κίεβο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η European Pravda, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα όπλα που μεταφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη γη μας. Και είναι πολύ σημαντικό ότι η πολυαναμενόμενη αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει. Θα φτάσουν σύντομα στον στρατό μας και θα ενισχύσει άμεσα τη μαχητική ικανότητα και την αμυντική ικανότητα της χώρας μας».

Ακόμα πρόσθεσε: ότι είναι πολύ ευγνώμονες στην Ελλάδα για αυτή τη βοήθεια και στη συνέχεια τόνισε ότι τέθηκε θέμα για την συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας Ουκρανίας – Ελλάδας στον τομέα αυτό, με σημείο αναφοράς την ενίσχυση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων με συστήματα αεράμυνας, που αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το Κίεβο.

Ο Νίκος Δένδιας από την μεριά του τόνισε εκ νέου την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας. Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας και ο κ. Κουλέμπα αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγιο, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήχησαν σειρήνες.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας