BMP-3: H Ρωσία θα εξοπλίσει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης με μίνι-drones

Μίνι-drones ενδέχεται να εισαχθούν σύντομα στον οπλισμό του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού BMP-3 (IFV), ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία.

Onalert Newsroom
BMP-3

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μίνι-drones ενδέχεται να εισαχθούν σύντομα στον οπλισμό του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης πεζικού BMP-3 (IFV), ανακοίνωσε η εταιρεία High Precision Systems Holding Company, μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec.

«Οι ειδικοί έχουν αναλάβει επί του παρόντον να εισάγουν τα drones στον οπλισμό των τεθωρακισμένων οχημάτων. Η ενσωμάτωση των mini-UAV στα BMP-3 θα ολοκληρωθεί μόλις γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές», ανέφερε το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

Η Rostec είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει drones FPV στον οπλισμό ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων, χωρίς να προσδιορίσει τους συγκεκριμένους τύπους οχημάτων.

Τα BMP-3 της σοβιετικής εποχής είναι σχεδιασμένα τόσο για συμβατικό πόλεμο όσο και για εξειδικευμένες αποστολές, εξοπλισμένα με ένα ισχυρό οπλοστάσιο και αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου πυρός. Με μέγιστη ταχύτητα 70 km/h στην ξηρά, αυτά τα οχήματα προσφέρουν βελτιωμένη κινητικότητα στο πεδίο της μάχης.

Διαθέτουν πυροβόλο των 100 χιλιοστών και τρία πολυβόλα των 7,62 χιλιοστών. Είναι σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό από το 1987.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η θυγατρική Kurganmashzavod που κατασκευάζει τα τεθωρακισμένα, αύξησε την παραγωγική της ικανότητα για την αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αναλυτές και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία έχει χάσει πάνω από 3.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Exocet
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Exocet: Η Γαλλία παραγγέλνει περισσότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους στην έκδοση Block 3C – «Άνοιγμα» σε συμμάχους για κοινή προμήθεια μέσω SAFE

Η συμφωνία-πλαίσιο με την MBDA επιτρέπει στη Γαλλία να υποβάλλει παραγγελίες και για λογαριασμό συμμαχικών χωρών μέσω του SAFE