Bradley: Ουκρανικό τεθωρακισμένο δέχεται αντιαρματικό βλήμα από τις ρωσικές δυνάμεις και επιβιώνει [vid]

Εν μέσω σκληρών μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις στην Αβντίιβκα, ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού τύπου M2 Bradley άντεξε σε απευθείας χτύπημα από έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM).

Σύμφωνα με τον ουκρανικό αμυντικό ιστότοπο Militarnyi, η σύγκρουση έγινε κοντά στο εργοστάσιο χημικών προϊόντων της Αβντίιβκα, όταν το Bradley προσέγγισε τις ρωσικές μονάδες πεζικού πριν γίνει στόχος του αντιαρματικού βλήματος, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν για να σταματήσουν την προέλαση των εχθρικών δυνάμεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά το χτύπημα, το αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει λειτουργικό, αλλά ακόμα απομακρύνθηκε από τη θέση του, έχοντας υποστεί ελάχιστες ζημιές, προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή του.

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικής κατασκευής ΤΟΜΑ τύπου Bradley έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν πολλαπλασιαστή ισχύος για τα ουκρανικά στρατεύματα, ενισχύοντας παράλληλα τις επιχειρησιακές δυνατότητες στο πεδίο των μαχών.

Δείτε το βίντεο ( μεταξύ 0:19 – 0:21 το αντιαρματικό πλήγμα):

Με πληροφορίες από: Defence Blog