C-130J: Η Ελλάδα σχεδιάζει την αγορά τουλάχιστον έξι μεταγωγικών αεροσκαφών

Η Ελλάδα προσανατολίζεται στην αγορά τουλάχιστον έξι αεροσκαφών C-130J, της τελευταίας εκδοχής του αμερικανικού μεταγωγικού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ αυτή η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε εν πτήσει το C-130 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας στην Τουρκία τη δεύτερη ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια.

Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, αποτυχία διεκπεραίωσης αποστολής με C-130 και σχετίζεται με την προβολή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: C-130 και C-27J: Ποια η κατάσταση στον στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας

Το επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών από την Βρετανία και την Αυστραλία, με θέσα συζήτησης την προμήθειας μεταγωγικών αεροσκαφών C-130J.

Το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλή τον περασμένο Ιούνιο, όπου η ηγεσία του υπουργείου εισηγήθηκε την ανάθεση σε ισραηλινή εταιρία την αναβάθμιση τριών C-130 και την τεχνική υποστήριξη των υπολοίπων αεροσκαφών του στόλου.

Πηγή: NewsIT / Skai.gr / Φωτογραφία αρχείου