CH-47F Block II: Το νέο Chinook του αμερικανικού στρατού μπήκε στη φάση τελικής συναρμολόγησης

Η Boeing ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η παραγωγή για το πρώτο ελικόπτερο CH-47F Block II Chinook που προορίζεται για τον αμερικανικό στρατό μπήκε στην τελική φάση συναρμολόγησης.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, η τελική συναρμολόγηση είναι το τελευταίο βήμα στην παραγωγή πριν από την παράδοση του ελικοπτέρου στον αμερικανικό στρατό.

«Αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά αεροσκάφη CH-47F Block II, η νεότερη παραλλαγή της αξιόπιστης σειράς ελικοπτέρων Chinook», δήλωσε η Boeing στο δελτίο τύπου.

Η νέα προηγμένη έκδοση του Chinook θα παρέχει στον στρατό αυξημένες δυνατότητες ανύψωσης βαρέων φορτίων για τα επόμενα 30 και πλέον χρόνια.

Το CH-47F Block II Lot 1, το οποίο τέθηκε υπό σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκίνησε την παραγωγή τον Απρίλιο του 2022. Ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην Boeing να παραδώσει δύο επιπλέον CH-47F Chinook τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μέρος της παρτίδας 2 (Lot 2), φέρνοντας τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών σε έξι. Το Κογκρέσο έχει επίσης εγκρίνει 177 εκατομμύρια δολάρια για ελικόπτερα της παρτίδας 3 και 23 εκατομμύρια δολάρια για προμήθειες της παρτίδας 4 (Lot 3 & 4).

Το πρώτο ελικόπτερο Block II έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στις αρχές του 2024.

Φωτογραφίες Boeing