Constellation: Τοποθετήθηκε η τρόπιδα της πρώτης φρεγάτας της ομώνυμης κλάσης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Τοποθετήθηκε η τρόπιδα στην πρώτη αμερικανική φρεγάτα Constellation (FFG 62) της ομώνυμης κλάσης, κατά την διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία Fincantieri Marinette Marine στο Ουισκόνσιν, με τον επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης να δηλώνει ότι πρόκειται για μια στιγμή ορόσημο στις νέες δυνατότητες για τη ναυτική υπεροχή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029, καθώς όπως γράψαμε στο OnAlert.gr προ ολίγων ημερών, στην έκθεση που ζήτησε ο πολιτικός προϊστάμενος του U.S Navy, Κάρλος Ντελ Τόρο, παρουσιάζονται μια σειρά από προβλήματα που καθυστερούν την πρόοδο του προγράμματος ναυπήγησης.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει την ανάπτυξη των φρεγατών κλάσης Constellation για να πραγματοποιεί αποστολές κατά εχθρικών μονάδων επιφανείας, για ανθυποβρυχιακό πόλεμο ενώ θα είναι εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τελευταίας τεχνολογίας. Κάθε φρεγάτα θα έχει μήκος 151 μέτρα, με πλήρωμα 200 ατόμων. Θα έχει συνδυασμένο σύστημα ντίζελ-ηλεκτρικής πρόωσης για μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και με αυτονομία 6.000 ναυτικών μιλίων.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι φρεγάτες κλάσης Constellation θα είναι εξοπλισμένες με διαφόρων τύπων πυραύλους που θα εκτοξεύονται από συστήματα κάθετης εκτόξευσης (VLS), ναυτικά πυροβόλα και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ θα φέρουν οργανικό ελικόπτερο τύπου MH-60 και drone τύπου MQ-8C Fire Scout, καθώς επίσης και φουσκωτά σκάφη για την ανάπτυξη δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων.