CPS: Η Lockheed Martin θα εγκαταστήσει τα πρώτα υπερηχητικά όπλα στα αμερικανικά αντιτορπιλικά Zumwalt

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε στην Lockheed Martin μια σύμβαση για την εγκατάσταση των πρώτων υπερηχητικών οπλικών συστημάτων CPS στα αντιτορπιλικά πλοία κλάσης Zumwalt.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αμυντική εταιρεία την περασμένη Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023, ανέλαβε να ενσωματώσει το οπλικό σύστημα Conventional Prompt Strike (CPS) στα stealth αντιτορπιλικά πλοία κλάσης Zumwalt του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ως μέρος μιας σύμβασης αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Θα παρέχει επίσης συστήματα εκτοξευτών, έλεγχο όπλων, ενσωματωμένα εξαρτήματα πυραύλων και υποστήριξη ολοκλήρωσης πλατφόρμας για τη ναυτική πλατφόρμα.

Η Lockheed Martin αναμένεται να ολοκληρώσει την εγκατάσταση της ικανότητας υπερηχητικής εκτόξευσης θάλασσας-εδάφους CPS έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Το CPS της Lockheed Martin είναι ένα υπερηχητικό οπλικό σύστημα «boost-glide» που έχει σχεδιαστεί για να επιβιώνει ενάντια σε εξελιγμένες αντιαεροπορικές άμυνες. Επιτρέπει την πτήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με ταχύτητα μεγαλύτερη από 5 Mach. Το όπλο είναι εξαιρετικά ευέλικτο, καθιστώντας το κατάλληλο για αντιτορπιλικά υψηλής κινητικότητας, όπως αυτά της κατηγορίας Zumwalt.

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία Lockheed Martin