DEFEA 2023: «Έκλεψε τις εντυπώσεις» το ΤΟΜΑ Lynx της Rheinmetall [pics]

Στη φετινή αμυντική έκθεση DEFEA 2023, η γερμανική εταιρεία Rheinmetall παρουσίασε το σύγχρονο όχημα μάχης KF41 Lynx, το οποίο βρίσκεται στη «λίστα» του ελληνικού στρατού.

Το Lynx KF41 περιλαμβάνει πολλές παραλλαγές, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε βασικό όχημα να διαμορφωθεί, για παράδειγμα, σε όχημα μάχης πεζικού, σύστημα αεράμυνας, όχημα διοίκησης ή ιατρικό όχημα. Χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα επιβίωσης, κινητικότητας και δύναμης μάχης, καθώς και από υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Ο πυργίσκος Lance 2 διαθέτει ισχυρά συστήματα αισθητήρων για να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες των πυρομαχικών επόμενης γενιάς 30 mm που εκτοξεύονται από το κύριο αυτόματο πυροβόλο MK30-2/ABM και το προηγμένο αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Spike LR2. Αυτό του επιτρέπει να εμπλέκεται τόσο σε συμμετρικές όσο και σε ασύμμετρες απειλές με τρόπο προσαρμοσμένο στην κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα KF41 Lynx και το Lance 2 είναι πλήρως ψηφιοποιημένα και βασίζονται στη Γενική Αρχιτεκτονική Οχημάτων του NATO (NGVA).

Intime News

Με τον μεγάλο εσωτερικό όγκο του, το KF41 Lynx «είναι απαράμιλλο στην κατηγορία των οχημάτων του», υποστηρίζει η Rheinmetall. Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος, μπορεί να μεταφέρει επιλέον έως και οκτώ στρατιώτες και να διεξάγουν αποτελεσματικές επιχειρήσεις μάχης.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία προσφέρει προτάσεις βιομηχανικής συνεργασίας με την εγχώρια βιομηχανία της χώρας-εταίρου της για την παραγωγή του ΤΟΜΑ. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία, η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που θα παραλάβει το σύγχρονο τεθωρακισμένο, έχει ήδη δημιουργήσει μονάδα παραγωγής στο έδαφός της.

Intime News

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν να αποκτήσουν 205 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης αυτού του τύπου, που ήταν παρόν σήμερα στην έκθεση DEFEA 2023.

Intime News