OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

DEFEA 2023: HIMARS, MLRS και BlackHawk στο αμερικανικό περίπτερο USA Pavilion [pics]

10/05/2023 - 21:49
Black Hawk
Share on FacebookShare on Twitter

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αμερικανικού Περιπτέρου – USA Pavilion, στο πλαίσιο της DEFEA 2023, η οποία άνοιξε τις πύλες της, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Αμερικανικό Περίπτερο εγκαινιάστηκε από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, George J. Tsunis, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Assistant Secretary of the Army (Acquisition, Logistics, and Technology) and Army Acquisition Executive Doug Bush, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, τη Senior Advisor for Defense Exports, DASA (DE&C) Sandy Long, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο.

Το USA Pavilion αποτέλεσε και φέτος το σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους επαγγελματίες του κλάδου της άμυνας και της ασφάλειας, παρέχοντας μια πλατφόρμα για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών, ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, και άμεση επαφή με βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων των αγορών άμυνας και ασφάλειας διεθνώς.

DEFEA 2023

Στο περίπτερο φιλοξενούνται 24 κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας, παρουσιάζοντας υπερσύγχρονους εξοπλισμούς, υπηρεσίες, οχήματα και ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού. Με εντυπωσιακά εκθέματα όπως τα M270A2 Multiple Launch Rocket System (MLRS), UH-60M Blackhawk, M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), the Joint Light Tactical Vehicle (JLTV), a Stryker combat vehicle, a PLS HEMTT truck, FMTV truck, καθώς και ένα όχημα M1117 του Ελληνικού Στρατού.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων που συνδέονται με την οργάνωση του Αμερικανικού Περιπτέρου άνοιξε τη Δευτέρα το απόγευμα, με τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, η οποία συγκέντρωσε μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υψηλόβαθμους αξιωματούχους και ηγετικά στελέχη του αμερικανικού στρατού, τους εκθέτες του USA Pavilion στο DEFEA 2023, τα στελέχη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τους εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ και πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μιλήσουν για τις εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία και την ασφάλεια με έμφαση στην ελληνοαμερικανική συνεργασία και τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

DEFEA 2023

 

 

Tags: BLACKHAWKDEFEA 2023HIMARSMLRSUH-60 BLACK HAWKUSA PAVILIONΗΠΑ

Related Posts

SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
MiG-29
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό μαχητικό MiG-29 σε αεροπορική βάση στην Κριμαία [vid]

04/12/2025 - 18:55

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert