Eagle 44: Αποκαλύφθηκε η απόρρητη υπόγεια αεροπορική βάση του Ιράν – Δείτε εικόνες

Αποκαλύφθηκε σήμερα η υπόγεια αεροπορική βάση με την κωδική ονομασία «Eagle 44» της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ακόμα δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες με «πρωταγωνιστή» ένα αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4 Phantom II της IRIAF.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA περιέγραψε τη βάση ως «μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν», η οποία εξοπλισμένη με μαχητικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς. Επίσης, το βασικό χαρακτηριστικό της νέας απόρρητης υπόγειας βάσης είναι η θέση της, καθώς αυτή βρίσκεται «σε μεγάλο βάθος μέσα στα βουνά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι για ευνόητους λόγους, η τοποθεσία της αεροπορικής βάσης «Eagle 44» δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, η σημερινή κίνηση έχει μεγάλο συμβολισμό, διότι τα αποκαλυπτήρια έγιναν ενόψει της 44ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 και εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Δείτε φωτογραφίες του Reuters