OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

EC-37B Compass Call: Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρέλαβε το πρώτο προηγμένο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

19/09/2023 - 11:32
EC-37B Compass Call
Share on FacebookShare on Twitter

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες L3Harris Technologies και BAE Systems, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρέλαβε το πρώτο, από τα συνολικά δέκα, προηγμένο αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου τύπου EC-37B Compass Call, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επίσημες δοκιμές ώστε να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση για επιχειρησιακή λειτουργία στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα νέα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου «Compass Call» δεν χρειάζονται σημαντικό χρόνο συντήρησης και υποστήριξης, όπως τα παλιότερα αεροσκάφη τύπου EC-130H δεκαετιών, λόγω των σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων που διαθέτουν, ενώ ακόμα μπορούν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και έχουν μεγαλύτερη αντοχή και επιχειρησιακή εμβέλεια, χαρακτηριστικά τα οποία τους παρέχουν αυξημένο βαθμό επιβιωσιμότητας στο πεδίο επιχειρήσεων απέναντι στις εχθρικές απειλές.

Επιπρόσθετα, τα νέα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου EC-37B προσφέρουν στις φίλιες και συμμαχικές δυνάμεις βελτιωμένες ικανότητες εμπλοκής στόχων και ευελιξία στην αντιμετώπιση σύγχρονων συστημάτων   επικοινωνιών και ραντάρ που ενδεχομένως έχει αναπτύξει ο εχθρός. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέες δυνατότητες και ικανότητες των «Compass Call» είναι τέτοιες που ο στόλος 10 αεροσκαφών τύπου EC-37B ισοδυναμεί με τον στόλο αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου τύπου EC-130.

Το σύστημα αποστολής των αεροσκαφών τύπου EC-37B Compass Call της USAF θα διακόπτει τις επικοινωνίες διοίκησης και ελέγχου του εχθρού και θα περιορίζει τον συντονισμό του αντιπάλου που είναι απαραίτητος για τη διαχείριση δυνάμεων, σε πραγματικό χρόνο, στο πεδίο επιχειρήσεων. Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των αεροσκαφών αυτών «επιτίθενται» στα εχθρικά συστήματα και τις επικοινωνίες οργάνωσης και υποστήριξης των εχθρικών δυνάμεων και γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί για τις ΗΠΑ ένα κρίσιμο «όπλο» στις δυνάμεις καταστολής εχθρικών δυνάμεων αεράμυνας.

Φωτογραφία L3Harris

Tags: EC-37B COMPASS CALLUSAFΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΗΠΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΠΑ

Related Posts

μεταγωγικά - Πολεμική Αεροπορία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η χρονιά αναγέννησης του στόλου των μεταφορικών και τα επόμενα βήματα της Πολεμικής Αεροπορίας

24/12/2025 - 05:04
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

23/12/2025 - 20:37
cv90
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

23/12/2025 - 18:25

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους – Ο Μακρόν καταγγέλει μέτρα «εκφοβισμού»

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Γλυκές παραδόσεις: Oι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που αξίζει να δοκιμάσεις και φέτος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert