Ελικόπτερο πετά χωρίς πλήρωμα! Πτήση Black Hawk χωρίς πιλότους!

Στρατιωτικό ελικόπτερο, εξοπλισμένο με νέο λογισμικό, αναδεικνύει μια νέα δυνατότητα “αυτο-πλοήγησης” ,μέσω “ρομποτικής δραστηριότητας”. Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πλέον πραγματικότητα.

Το ελικόπτερο που πέταξε χωρίς πλήρωμα είναι ένα Black Hawk . Η πτήση πείραμα έγινε στη Φλόριντα .

Το ελικόπτερο, πέταξε με τηλεκατεύθυνση για επτά χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί. Το δοκιμαστικό τεστ έγινε στην αεροπορική βάση Sikorsky κοντά στο δυτικό Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, δήλωσε ο Πολ Ρότζερς ο οποίος διευθύνει το Tank Automotive Research Development (TARDE).

Το σενάριο της πτήσης προέβλεπε ότι το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή με απειλές από χημικά και βιολογικά όπλα και μετέδιδε δεδομένα μέσω δορυφόρου.

Τον περασμένο χρόνο, ο Sikorsky ανακοίνωσε τα πλάνα της για τη δημιουργία μιας μη επανδρωμένης έκδοσης των UH-60A, περισσότερο γνωστή με το όνομα Black Hawk, και ξεκίνησε αμέσως τις δοκιμαστικές πτήσεις. Το λογισμικό της εταιρείας, γνωστό ως Matrix, επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα “αυτο-διεύθυνσης”.

Το τελευταίο πείραμα σημείωσε την πιο σημαντική επίδειξη της τεχνολογίας αυτής μέχρι στιγμής.

“Η εταιρεία Sikorsky έχει ήδη εξελίξει την τεχνολογία της λίγο περισσότερο όσον αφορά στο μη επανδρωμένο τομέα με τις δικές της εσωτερικές έρευνες και την ανάπτυξη,» είπε ο Robert Sadowski στο Defence One.

O Sadowski σημείωσε ότι ο στρατός έχει περίπου 2.500 Black Hawks. “Αν μπορούμε να τα μετασκευάσουμε,» είπε, «τώρα θα μπορούμε να κάνουμε αυτόνομη διοικητική μέριμνα, όταν τα πλήρωματα αναπαύονται. Μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ενισχυμένο επιχειρησιακό τέμπο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα παλαιότερα UH-60. “

Δείχνει επίσης ότι η εταιρεία Sikorsky, και ο συνεργάτης της Lockheed Martin, εμφανίζονται ως ηγέτες στην “αυτόνομη πτήση” ελικοπτέρου.