OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Έξαλλοι» οι Βρετανοί με το Ajax: «Το τανκ είναι επικίνδυνο, τραυματίζεται το πλήρωμα»

09/09/2021 - 05:14
Ajax
Share on FacebookShare on Twitter

«Έξαλλοι» είναι οι Βρετανοί με το νέο προηγμένο, πλήρως ψηφιοποιημένο ελαφρύ άρμα μάχης Ajax,  καθώς τόσο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και μέλη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας έχουν στα χέρια τους…αδιαμφισβήτητα στοιχεία για το πόσο επικίνδυνο είναι το τανκ, όχι μόνο για τον εχθρό, αλλά για το ίδιο το πλήρωμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει ότι το άρμα μάχης Ajax μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και τραυματισμούς στο πλήρωμά του, αν αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 32 μιλίων την ώρα, ενώ σάλο έχουν προκαλέσει στο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ο αριθμός στρατιωτικών που έχουν…ήδη τραυματιστεί.

Ο Τζέρεμι Κουίν, αρμόδιος του Υπουργείο Άμυνας για θέματα προμηθειών δήλωσε την Δευτέρα ότι τουλάχιστον 310 στρατιώτες χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και περίθαλψη, έπειτα από την συμμετοχή τους στις δοκιμές του άρματος μάχης Ajax, οι οποίοι εμφάνισαν προβλήματα ακοής, σπασμούς στην πλάτη και πόνο στις αρθρώσεις. Επιπρόσθετα, ο Βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι ο στρατός βρίσκεται αυτή την στιγμή στην διαδικασία εντοπισμού τυχόν επιπτώσεων στην υγεία όσων είναι πιθανώς εκτεθειμένοι σε κραδασμούς».

Τραυματισμένο πλήρωμα – στον «πάγο» το πρόγραμμα

Στη συνέχεια ο Τζέρεμι Κουίν σχολίασε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μιας έκθεσης του Υπουργείου Άμυνας για το ζήτημα αυτό, αποκαλύπτει ότι υπήρχαν ανησυχίες για κραδασμούς στο ελαφρύ άρμα μάχης, πριν καν ξεκινήσουν οι δοκιμές του Ajax στο πλαίσιο των προγραμματισμένων αξιολογήσεων το Νοέμβριο του 2019». Ακόμα, πρόσθεσε ότι οι δοκιμές του Ajax, θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν το συντομότερο, αλλά αυτή τη φορά θα συμμετέχουν στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας General Dynamics και στρατιωτικοί.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγο καιρό είχε δημοσιοποιηθεί έκθεση, στην οποία αναφερόταν ότι το Ajax είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο πλήρωμά του αν αναπτύξει ταχύτητες άνω των 32 μιλίων την ώρα, την στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα του άρματος μάχης είναι 40 μίλια την ώρα. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι έχει ήδη δαπανηθεί το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών (4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ελαφριού, πλήρως ψηφιοποιημένου τανκ Ajax, το οποίο υποτίθεται ότι θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικό έως το 2024.

Με πληροφορίες από: Sputnik / Φωτογραφίες αρχείου

Tags: AJAXΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣΒΡΕΤΑΝΙΑΤΑΝΚΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Related Posts

ελικόπτερα - Ισπανία - Airbus
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ισπανία έκλεισε συμφωνία για 100 ελικόπτερα από την Airbus: Στο πακέτο τα H145M και τα NH90

19/12/2025 - 07:31
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

18/12/2025 - 20:34
Λουκασένκο - oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

18/12/2025 - 18:14

Διαβάστε Επίσης

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert