Exocet MM40 Block 3c: Γαλλική φρεγάτα εκτοξεύει με επιτυχία τον πύραυλο που θα έχουν και οι ελληνικές φρεγάτες FDI [vid]

Η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών FREMM «Alsace», στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, εκτόξευσε με επιτυχία τον προηγμένο αντιπλοϊκό πύραυλο Exocet MM40 Block 3c. 

Ο πύραυλος Exocet MM40 B3c, που ανήκει στην τελευταία γενιά αντιπλοϊκών πυραύλων της οικογένειας Exocet της MBDA, θα εξοπλίσει τις νέες ελληνικές φρεγάτες FDI που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορες ναυτικές πλατφόρμες, όπως φρεγάτες, υποβρύχια, ελικόπτερα και παράκτια πλοία.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό:

Η έκδοση Block 3c του πυραύλου βασίζεται στις διαδοχικές βελτιώσεις που έγιναν στην οικογένεια των πυραύλων Exocet καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της με διάφορα ναυτικά σε όλο τον κόσμο. Το MM40 B3c επωφελείται από τη νέα τεχνολογία αναζήτησης και την ανάπτυξη νέων αλγορίθμων που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες επιχειρησιακές απαιτήσεις του πολέμου κατά πλοίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, Eric Béranger, δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την επιτυχή εκτόξευση του Exocet MM40 Block 3c, που πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Alsace. Αποδεικνύει τις δυνατότητες της νέας γενιάς του πυραύλου, της οποίας οι σημαντικές εξελίξεις τον κρατούν στην πρώτη γραμμή των ναυτικών εξοπλισμών. Το Exocet είναι ένα πραγματικό σύμβολο για την MBDA και αυτή η επιτυχία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας και της τεχνικής υπεροχής του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας».