F-22: Αμερικανικά μαχητικά πραγματοποιούν άσκηση ανεφοδιασμού στον αέρα [pic]

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε φωτογραφίες  μαχητικών αεροσκαφών F-22 Raptor από την αεροπορική βάση του Al Udeid, στο Κατάρ, να πετάνε πλάι σε  ένα KC-135 Stratotanker κατά τη διάρκεια μιας αποστολής εναέριου ανεφοδιασμού στις 29 Ιουλίου.

Η Πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε πως τα μαχητικά F-22 Raptors με το KC-135 Stratotanker συμμετείχαν σε μια εναέρια αποστολή ανεφοδιασμού πάνω από μια «μη ανακοινωθείσα θέση».

Τα F-22 Raptors, από την 1η Πτέρυγα Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ,  μεταφέρθηκαν στην Αεροπορική Βάση του Al Udeid για να υπερασπιστούν τις αμερικανικές δυνάμεις και τα συμφέροντα στην περιοχή. Μία απόφαση που πάρθηκε από την Κεντρική Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη πέπμπης γενιάς προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στον αεροδιάδρομο του Al Udeid στο Κατάρ «για να υπερασπιστούν τις αμερικανικές δυνάμεις τα συμφέροντα μας στην περιοχή και να εγγυηθούμε την σταθερότητα».

Το Military.com ανέφερε ότι τα F-22 είχαν τοποθετηθεί στο παρελθόν στη Αεροπορική Βάση Al Dhafra των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι αποστολές των F-22 αποτελούν ένα μέρος της αεροπορικής εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία από το 2014.

Δείτε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησε η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία: 

Πηγή: Defence Blog