F-22: Η BAE Systems αναλαμβάνει τη συντήρηση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου των αμερικανικών μαχητικών

Η Lockheed Martin ανέθεσε στην BAE Systems ένα πενταετές συμβόλαιο συντήρησης για το προηγμένο σύστημα ψηφιακού ηλεκτρονικού πολέμου (EW) AN/ALR-94 για τα μαχητικά αεροσκάφη F-22 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ως ο αρχικός κατασκευαστής, η BAE παρέχει πλήρη διαχείριση κύκλου ζωής του συστήματος EW για τα 183 μαχητικά F-22 από την έναρξη του προγράμματος.

Η σύμβαση διασφαλίζει την ετοιμότητα και τη συνοχή του συστήματος μέσω «επισκευών και αναβαθμίσεων, συντήρησης εξοπλισμού δοκιμής και ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η BAE.

Η Lockheed παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για το αεροσκάφος στο πλαίσιο της σύμβασης ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που της ανατέθηκε το 2017 από την αμερικανική ΠΑ.

Το AN/ALR-94 είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου EW που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση επιφανειακών και αερομεταφερόμενων απειλών. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό επιθετικών και αμυντικών τεχνολογιών, όπως ενσωματωμένη προειδοποίηση ραντάρ, ανιχνευτή εκτόξευσης πυραύλων, υποστήριξη στόχευσης και άλλα αντίμετρα.

«Το ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALR-94 εντοπίζει πιθανές απειλές ανιχνεύοντας αντίπαλα ραντάρ σε σημαντικές εμβέλειες, επιτρέποντας στο F-22 Raptor να περιορίσει τις δικές του εκπομπές ραντάρ, επιτρέποντάς του να αποκρύψει καλύτερα τη θέση του όταν επιχειρεί σε εχθρικό έδαφος», σύμφωνα με τη BAE.

«Τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα AN/ALR-94 βοηθούν στον εντοπισμό, την παρακολούθηση, την ανάλυση και την ταχεία απόκριση σε απειλές παρέχοντας στον πιλότο τη μέγιστη επίγνωση της κατάστασης».

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου