F-35: Αρχίζουν ξανά οι παραδόσεις μαχητικών μετά την ανακάλυψη κινεζικών υλικών

Το Πεντάγωνο ενέκρινε την επανεκκίνηση των παραδόσεων μαχητικών F-35 αφού η Lockheed Martin ανακάλυψε ότι ένα μεταλλικό εξάρτημα στο αεροσκάφος προερχόταν από την Κίνα, όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο πηγές.

Το Κογκρέσο ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι το Πεντάγωνο ολοκλήρωσε την έρευνά του και ότι ο William LaPlante, αρμόδιος υφυπουργός Άμυνας για την απόκτηση και διατήρηση εξοπλισμών, υπέγραψε την απόφαση ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν θα αντικαταστήσει το κινεζικό μέρος σε αεροσκάφη που έχουν ήδη παραδοθεί.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Αμυντικών Συμβάσεων ενημέρωσε το Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35 στο Πεντάγωνο στις 19 Αυγούστου ότι ένα κράμα που χρησιμοποιείται σε μαγνήτες που περιέχονται στις αντλίες του F-35 προέρχεται από την Κίνα. Η Lockheed Martin κατασκευάζει το συνολικό αεροσκάφος, αλλά η στροβιλομηχανή παράγεται από τη Honeywell.

Η ανακάλυψη δεν επηρέασε τις πτητικές λειτουργίες που ήταν ήδη σε υπηρεσία, δήλωσε το Γραφείο Κοινού Προγράμματος. Το περιστατικό υπογραμμίζει τα προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ και δείχνει ότι οι μεγάλες αμυντικές εταιρείες αγνοούν τις λεπτομέρειες, είπε ο LaPlante στους δημοσιογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου.