F-35: Η Raytheon θα προμηθεύσει συστήματα JPALS στις Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις

Ένα F-35B προσγειώνεται στο ITS Cavour του Ιταλικού Ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε σύμβαση αξίας 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Raytheon για την προμήθεια του συστήματος Joint Precision Approach and Landing System (JPALS) για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Ιαπωνίας.

Ως μέρος της σύμβασης, η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει ένα σύστημα JPALS, το οποίο είναι ένα σύστημα πλοήγησης και προσγείωσης ακριβείας, στις Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις (JMSDF). Η προμήθεια των συστημάτων έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024.

«Η απόκτηση του JPALS από την Ιαπωνία ενισχύει και προωθεί σημαντικά τους στόχους εκσυγχρονισμού, την επιχειρησιακή ετοιμότητα, την προβολή δύναμης και τις επιχειρήσεις διαλειτουργικότητας της Διοίκησης Ειρηνικού», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Το JPALS είναι ενσωματωμένο με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, επιτρέποντάς τους να επιχειρούν, να προσεγγίσουν και να προσγειωθούν σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στη θάλασσα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτό το σύστημα υψηλής ακεραιότητας έχει αναπτυχθεί για να ενισχύσει την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ικανότητα του αεροσκάφους που επιχειρεί από αεροπλανοφόρα.

Μόλις παραδοθεί, το νέο JPALS θα εξοπλίσει το ελικοπτεροφόρο κλάσης Izumo, JS Izumo, το 2024.

Επί του παρόντος, το JPALS εξοπλίζει όλα τα αεροπλανοφόρα και τα αμφίβια επιθετικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, καθώς και με το HMS Queen Elizabeth του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας και το ITS Cavour του Ιταλικού Ναυτικού.

Πηγή: Naval Technology / Φωτογραφία αρχείου