F-35B: Καρέ καρέ συγκλονιστικό ατύχημα stealth μαχητικού – Η εκτίναξη πιλότου μετά τη συντριβή [vid]

Δυο εβδομάδες μετά το απρόσμενο ατύχημα ενός stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35B στην αεροπορική βάση Kadena της Οκινάουα, ένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος παρόμοιου τύπου αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την διάρκεια της κάθετης προσγείωσής του, χαρακτηριστικό των F-35 της έκδοσης STOVL (σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης).

Όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο που έχει κάνει τον «γύρο» του Διαδικτύου, το stealth μαχητικό λίγο πριν προσγειωθεί, χάνει την «ισορροπία» του και βουτάει προς το έδαφος, με αποτέλεσμα το μπροστινό μέρος της ατράκτου να συντριβεί και το αεροσκάφος να κάνει «στροφές», με τον πιλότο να χρησιμοποιεί το εκτινασσόμενο κάθισμα για να αποφύγει τυχόν δυσάρεστη τροπή του ατυχήματος.

Το περιστατικό αυτό συνέβη στο «Naval Air Station Joint Reserve» στην βάση του Fort Worth στο Τέξας, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin εξέδωσε σχετική δήλωση λέγοντας ότι: «Γνωρίζουμε τη συντριβή του F-35B στην βάση του Fort Worth και επιβεβαιώνουμε ότι ο πιλότος εκτινάχθηκε επιτυχώς. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας και θα ακολουθήσουμε το κατάλληλο πρωτόκολλο για να ερευνηθεί το περιαστικό».