F-35B: Τα stealth μαχητικά πλέον θα επιχειρούν από το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour [pics]

Ένα F-35B προσγειώνεται στο ITS Cavour του Ιταλικού Ναυτικού.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι και έφτασε στις ΗΠΑ όπου και πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών, ελέγχων και αναβαθμίσεων για να πάρει το πολυπόθητο «πράσινο φως» ώστε να μπορούν να επιχειρούν τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35B από το κατάστρωμά του.

Πριν από λίγες ημέρες, η διεύθυνση του αναπτυξιακού προγράμματος των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε την πιστοποίηση στην ιταλική ναυαρχίδα για για την ασφαλή  επιχειρησιακή λειτουργία των ιταλικών F-35Β.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια ομάδα δοκιμών μαζί με το πλήρωμα του ιταλικού αεροπλανοφόρου πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις στη θάλασσα για πέντε εβδομάδες, αξιολογώντας την έκδοση σύντομης απογείωσης και κατακόρυφης προσγείωσης (STOVL) του ιταλικού μαχητικού.

Συνολικά, κατά την διάρκεια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 115 σύντομες απογειώσεις χρησιμοποιώντας τα συστήματα του καταστρώματος του αεροπλανοφόρου, καθώς επίσης και 120 κατακόρυφες προσγειώσεις συν δύο κάθετες απογειώσεις. Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και από την διάρκεια των δοκιμών και των δοκιμαστικών πτήσεων των ιταλικών stealth μαχητικών.

Με το πέρας των διαδικασιών, πλέον το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας έχει την έγκριση, ώστε τα δεκαπέντε  μαχητικά F-35B που θα αποκτήσει, να μπορούν να επιχειρούν από την ιταλική ναυαρχίδα

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφίες Italian Navy