FN SCAR-H PR: Το υπερτυφέκιο των ΗΠΑ τώρα και σε sniper – ΦΩΤΟ

Προέρχεται από το καινοτόμο οπλικό σύστημα FN SCAR, το νέο SCAR-H PR τυφέκιο ακριβείας είναι ειδικά προσαρμοσμένο και σχεδιασμένο για βολές ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ παρέχει επίσης τη δυνατότητα για βολές και για κοντινές αποστάσεις.

Το SCAR-H PR διαθέτει μία 20 ιντσών βαριά κάννη και μια σκανδάλη ρύθμισης δύο σταδίων (Match type) που επιτρέπει υψηλή ακρίβεια. Το πτυσσόμενο κοντάκιο και το μάγουλο μπορούν να ρυθμιστούν, αντίστοιχα, σε μήκος και ύψος, χωρίς τη χρήση εργαλείων. Ο χειριστής μπορεί να βελτιστοποιήσει ως εκ τούτου το τυφέκιο με τις απαιτήσεις του (όπως προς το μέγεθος του σώματος και την θωράκιση του σώματος).

Τα μεταλλικά σκοπευτικά έχουν ρυθμίσεις για αποστάσεις πάνω από τα 600μ. Το τυφέκιο ακριβείας διαθέτει επίσης μια εκτεταμένη σιδηροδρομική ράγα MIL-STD 1913 στην κορυφή και μπορεί να δεχθεί σκοπευτικά νύχτας και ημέρας για βολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το SCAR-H PR μπορεί να πυροδοτήσει 7.62x51mm πυρομαχικά του ΝΑΤΟ από ατσάλινη γεμιστήρα χωρητικότητας 10 ή 20 φυσιγγίων.

Τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν σε όλη τη σειρά των όπλων SCAR απλοποιούν σημαντικά την κατάρτιση των χειριστών και μειώνουν το κόστος της συντήρησης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του SCAR-H PR

Πηγή: Guns.gr