OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-601 «ΚΙΜΩΝ»: Δοκιμές στη θάλασσα εντός του 2024 – Το επίσημο χρονοδιάγραμμα για τις τρεις ελληνικές Belharra

21/12/2023 - 07:33
Belharra
Share on FacebookShare on Twitter

*Του Κώστα Σαρικά

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται στα γαλλικά ναυπηγεία της Lorient οι εργασίες ναυπήγησης των τριών φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού. Το Onalert.gr αποκαλύπτει το επίσημο χρονοδιάγραμμα της κατασκευάστριας εταιρείας και για τα τρία πλοία «ΚΙΜΩΝ», «ΝΕΑΡΧΟΣ» και «ΦΟΡΜΙΩΝ» το οποίο όχι απλά βρίσκεται εντός της συμφωνίας αλλά όπως φαίνεται επισπεύδεται.

Η πρώτη φρεγάτα F-601 «ΚΙΜΩΝ» στην οποία ήδη έχει τοποθετηθεί ο ιστός PSIM με όλους τους αισθητήρες μεταξύ των οποίων και το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire αναμένεται να αρχίσει τις θαλάσσιες δοκιμές (sea trials) μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 με την παράδοση στον ελληνικό Στόλο να τοποθετείται τους πρώτους μήνες του 2025. Ενώ εντός του 2024 θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική φρεγάτα και όχι από την γαλλική «Amiral Ronarc’h» η πρώτη βολή αντιαεροπορικού πυραύλου Aster 30 η οποία θα εκτελεστεί από Belharra.

Belharra

Το χρονοδιάγραμμα

Όταν στις αρχές του 2025 οι Γάλλοι θα παραδίδουν στο Πολεμικό Ναυτικό την «ΚΙΜΩΝ» θα έχουν ήδη αρχίσει τα sea trials για την δεύτερη Βelharra, την F-602 «ΝΕΑΡΧΟΣ» η οποία ήδη «χτίζεται» με τη γάστρα του πλοίου να παίρνει σταδιακά σχήμα από τα blocks.

Η καθέλκυση της δεύτερης ελληνικής FDI τοποθετείται στα τέλη του 2024 με τις θαλάσσιες δοκιμές να αρχίζουν το 2025 και να διαρκούν πιθανότατα μικρότερο χρόνο καθώς θα έχουν ήδη προηγηθεί αυτές της «KIMΩΝ» αλλά και της πρώτης Γαλλικής, με το πλοίο να παραδίδεται στον Ελληνικό Στόλο έως τα τέλη του έτους.

FDI

Εντός του 2024 και συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες προγραμματίζεται να μεταφερθεί στην dry dock δεξαμενή των γαλλικών ναυπηγείων το πρώτο block της τρίτης ελληνικής FDI, της F-603 «ΦΟΡΜΙΩΝ» ενώ η παράδοση του πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό υπολογίζεται εντός του 2026 για να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρόγραμμα απόκτησης από τον Στόλο και των τριών υπερσύγχρονων Γαλλικών πλοίων. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κοπής των μετάλλων για την κατασκευή των πρώτων blocks της φρεγάτας.

Έχει επιλεγεί ο κυβερνήτης

Έτσι πλέον οι Γάλλοι κατασκευαστές της Naval Group εργάζονται πλέον ταυτόχρονα τους τελευταίους μήνες και στα τρία Ελληνικά πλοία με τις εργασίες ναυπήγησης να προχωρούν παράλληλα και να παρακολουθούνται από το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο βρίσκεται από την έναρξη των εργασιών στα γαλλικά ναυπηγεία.

ΚΙΜΩΝ

Η υλοποίηση της σύμβασης η οποία υπεγράφη τον Μάρτιο του 2022 πάνω στο εμβληματικό θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» προχωρά με ρυθμούς που ικανοποιούν απόλυτα της ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα ναυπήγησης καινούργιων Κύριων Μονάδων Επιφανείας έπειτα από τρεις δεκαετίες με την τελευταία φρεγάτα την οποία έχει παραλάβει ο Στόλος να είναι η φρεγάτα ΜΕΚΟ κλάσης «ΣΑΛΑΜΙΣ» το 1998 δηλαδή πριν από 25 χρόνια ενώ η «ΥΔΡΑ» έχει ήδη συμπληρώσει 32 χρόνια υπηρεσίας.

Ήδη το Ναυτικό Επιτελείο βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής του πληρώματος της πρώτης φρεγάτας F-601 «ΚΙΜΩΝ» η πλειονότητα του οποίου θα μεταβεί στη Γαλλία για να στελεχώσει το πλοίο και να συμμετέχει στις θαλάσσιες δοκιμές. Βασικό κριτήριο αποτελεί η υψηλή κατάρτιση καθώς πρόκειται για πλοίο τελευταίας τεχνολογίας, την πρώτη παγκοσμίως ψηφιακή φρεγάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr έχει ήδη επιλεγεί ο κυβερνήτης της πρώτης Ελληνικής Belharra.

Φωτογραφίες αρχείου Eurokinissi

Tags: BELHARRAΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΦΡΕΓΑΤΑΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ

Related Posts

Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08
Korkut
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

06/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες - Σε δυτική Ελλάδα και ανατολικό Αιγαίο τα περισσότερα φαινόμενα

Λούκας Γιώρκας: Βίωσα κρίσεις πανικού, όχι όμως στην Eurovision, έδινα μάχη να ανέβω στη σκηνή

Νίκος Κοκλώνης για Κατερίνα Καινούργιου: Η χαρά μου για το παιδάκι που περιμένει νικάει τα πάντα

Rafale εναντίον Eurofighter: «Πήραν τα μέτρα» των μελλοντικών αντιπάλων τους στο Αιγαίο οι ελληνικές «ριπές ανέμου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert