OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FS-LIDS: «Ναι» του Στέιτ Ντιπάρμεντ στην πώληση 10 συστημάτων αντί-drone στο Κατάρ [vid, pic]

30/11/2022 - 10:13
FS-LIDS
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση 10 συστημάτων κατά των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (anti – drone) τύπου «Fixed Site-Low, Slow, Small Unmanned Aircraft System Integrated Defeat System, FS-LIDS» στο Κατάρ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που αποτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες η αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Raytheon Technologies Corp, η SRC και η Northrop Grumman Corp, θα είναι οι βασικές εταιρίες που θα υλοποιήσουν το συμβόλαιο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου που πρόσθεσε ότι η αρμόδια υπηρεσία (DSCA) ενημέρωσε χθες το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση των συνολικά 10 συστημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα συστήματα εκτόξευσης για βλήματα τύπου Coyote Block 2.

Η έγκριση της πιθανής πώλησης των συστημάτων κατά των drone δόθηκε μετά την κίνηση του προέδρου Μπάιντεν νωρίτερα μέσα στη χρονιά να χαρακτηρίσει το Κατάρ σημαντικό εκτός του ΝΑΤΟ σύμμαχο των ΗΠΑ, εγκρίνοντας ένα ειδικό καθεστώς για ένα σημαντικό φίλο σε μια προβληματική περιοχή.

«Το Κατάρ είναι ένας καλός, αξιόπιστος και ικανός συνεργάτης. Ενημερώνω το Κογκρέσο ότι θα χαρακτηρίσω το Κατάρ σημαντικό εκτός του NATO σύμμαχο των ΗΠΑ, προκειμένου να αντανακλάται η σημασία αυτής της σχέσης. Νομίζω ότι έχει καθυστερήσει για πολύ καιρό», δήλωσε ο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, όταν συναντήθηκε με την Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίν μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Τι περιλαμβάνει το εξοπλιστικό πακέτο

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, το Κατάρ διαδραμάτισε επίσης ένα ρόλο στις πυρηνικές συνομιλίες του Ιράν, αλλά και στις σχέσεις με το Αφγανιστάν, όπου τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον εκπροσωπούνται από τη μικρή χώρα του Κόλπου. Η προτεινόμενη πώληση των συστημάτων τύπου FS-LIDS θα βελτιώσει την ικανότητα του Κατάρ να αντιμετωπίσει απειλές μέσω της χρήσης συστημάτων που παρέχουν δυνατότητες ηλεκτρονικής και κινητικής αναχαίτισης των drone, σύμφωνα με την αναφορά του Πενταγώνου.

Η υλοποίηση της παραγγελίας θα απαιτήσει την ανάθεση εργασιών σε πέντε επιπλέον εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και αντιπροσώπων 15 συμβαλλόμενων αμερικανικών εταιριών στο Κατάρ για μία πενταετία. Οι εταιρίες θα παρέχουν υποστήριξη πεδίου, εκπαίδευση, αλλά και τεχνική υποστήριξη για τα αναφερόμενα συστήματα κατά των drone, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Πέρα από την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η σχετική ενημέρωση του Κογκρέσου δεν αναφέρει αν το συμβόλαιο έχει υπογραφεί ούτε αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

Tags: COYOTEDRONEFS-LIDSUAVΗΠΑΚΑΤΑΡΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

25/03/2026 - 07:28
PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

25/03/2026 - 05:07
Black Hawk
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

24/03/2026 - 17:37

Διαβάστε Επίσης

Πακιστάν: Παραδώσαμε στο Ιράν ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ – Η Τουρκία επιδιώκει διαμεσολαβητικό ρόλο

Ιράκ: Νέα φονική επιδρομή των ΗΠΑ στην φιλοϊρανική πολιτοφυλακή PMF – Τουλάχιστον 7 νεκροί

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – Εντυπωσίασαν τα νέα οπλικά συστήματα [vid]

Ελληνική Επανάσταση: Η αρχή του Αγώνα για την Παλιγγενεσία την 25η Μαρτίου

Συναγερμός στην Εσθονία: Ρωσικό drone έπεσε πάνω στον ενεργειακό σταθμό Auvere

Channel 12: Οι όροι – «κόκκινες γραμμές» του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ειρωνεύεται τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας; Αποκαλείτε συμφωνία την αποτυχία σας

Το σχέδιο 15 σημείων των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Τι προβλέπει για Στενά του Ορμούζ και πυρηνικά όπλα

Top News

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: «Η Σούβλα του Άρχοντα», ο λογιστής με την Porsche και ο άνθρωπος που ξετύλιξε την υπόθεση

Jeremy Meeks, ο πιο «σέξι κατάδικος»: Φυλακή με ξύλο, γυμνές φωτογραφίες από θαυμάστριες και πασαρέλες

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν με έχει πιέσει κανείς να είμαι στην εκπομπή, θα σταματήσω 15 μέρες πριν γεννήσω

Ο Παύλος Ντε Γκρες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του Συντάγματος: «Σου ανάβει την ψυχή αυτό που συμβαίνει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert