OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

G3: Αυτή είναι η τουρκική απάντηση στο ελληνικό τυφέκιο [vid]

25/09/2019 - 08:02
G3
Share on FacebookShare on Twitter

Η είδηση για την ολική αναβάθμιση του τυφεκίου – «ορόσημου» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το περίφημο G3, πραγματικά αποτελεί ένα σημείο καμπής για τον γενικότερο εκσυγχρονισμό των εξοπλισμών στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη είναι και τι οπλισμό και εξοπλισμό διαθέτουν και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του τακτικού οπλισμού τους, έχοντας στη διάθεση τους το τυφέκιο MKEK MPT, την τουρκική «απάντηση» στο ελληνικό τυφέκιο.

Ο αντικαταστάτης του G3 της Τουρκίας

Το MKEK MPT σχεδιάστηκε εξαρχής για να καλύψει τις απαιτήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και προς αντικατάσταση των γερασμένων τυφεκίων Heckler & Koch G3 λόγω του ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται κοντά στο τέλος της επιχειρησιακής τους ζωής.

Το MPT-76 προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο υψόμετρο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε εξαιρετικά ζεστό και εξαιρετικά ψυχρό περιβάλλον.

Είναι πιστοποιημένο ότι λειτουργεί σε αμμώδη, λασπώδη, υγρά περιβάλλοντα και περιοχές υψηλής και χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, όπως ψηλά βουνά ή σπήλαια.

Το MKEK MPT είναι ένα όπλο που προορίζεται για ακραία κακομεταχείριση και εξακολουθεί να διατηρεί υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία για να επιβιώσει σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες.

Μετά την κατασκευή των πρώτων πρωτοτύπων Mehmetçik-1 το 2008 σύμφωνα με το διαμέτρημα του ΝΑΤΟ σε 5,56 × 45mm, το τυφέκιο έλαβε αρνητική κριτική από τους Τούρκους στρατιώτες που το χρησιμοποίησαν, οι οποίοι ανέφεραν ότι προτιμούσαν το ισχυρότερο διαμέτρημα του NATO των 7,62 χ 51mm το οποίο προσφέρει πολύ μεγαλύτερη δύναμη πυρός και βεληνεκές, όπως και στα τουφέκια G3.

Τα προβλήματα και η επανεκτίμηση

Μετά από αρκετά χρόνια δοκιμών και ανάπτυξης, ο τουρκικός στρατός επανεκτίμησε τις απαιτήσεις του και με βάση την πραγματική πείρα του στον αγώνα με διάφορα τυφέκια σε υπηρεσία (7,62×51 στο HK G3, ​​7,62×39 στο Kalasnikov AKM και 5,56×45 στο HK 33), αποφασίζοντας τελικώς να επιλέξει το διαμέτρημα 7.62×51 ΝΑΤΟ, για το επόμενο τυφέκιο μάχης του.

Το προτεινόμενο Mehmetcik-1 ακυρώθηκε μετά το πρώτο πρωτότυπο και οι μηχανικοί ξεκίνησαν ξανά την ανάπτυξη ενός τυφεκίου ισχυρότερου διαμετρήματος.

Η νέα παρτίδα 200 MPT-76 παραδόθηκε στις 18 Μαΐου, 2014 και έλαβε θετικές κριτικές. Το όπλο αναφέρθηκε ότι ήταν εξαιρετικά ακριβές, αξιόπιστο και είχε εντυπωσιακή δύναμη πυρός, ξεπερνώντας το G3 σε όλες τις κατηγορίες.

Τα χαρακτηριστικά του τυφεκίου

Ο κορμός κράματος αλουμινίου του τουρκικού τυφεκίου βασίζεται επίσης στον σχεδιασμό AR-10 / AR-15.

Το τυφέκιο διαθέτει χειρολαβή όπλισης τύπου M16 και αμφίδρομη απελευθέρωση του γεμιστήρα. Το τυφέκιο τροφοδοτείται από γεμιστήρες των 20 βλημάτων, κατασκευασμένους από ημιδιαφανή πολυμερή. Είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό, ρυθμιζόμενο κοντάκι.

Η λαβή μεταφοράς μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε είδος σκοπευτικού ερυθράς κηλίδας, τηλεσκοπικής διόπτρας ή διόπτρας νυχτερινής όρασης με κατάλληλες βάσεις. Οι πρόσθετες ράγες Picatinny στο μπροστινό μέρος επιτρέπουν την τοποθέτηση διαφόρων εξαρτημάτων. Μπορεί να τοποθετηθεί μαχαίρι/ξιφολόγχη, εάν απαιτηθεί.

Διαθέτει ένα σύστημα με ράγες picatinny στα πρότυπα του NATO MIL-STD 1913 και επιλογές τοποθέτησης για ένα πυροβόλο όπλο κάτω από την κάννη ή εκτοξευτή χειροβομβίδων. Οι παραλλαγές του MPT περιλαμβάνουν εκδόσεις των 5,56 NATO και 7,62 NATO.

Δείτε βίντεο:

Tags: G3MKEK MPTNATOΕΛΛΑΔΑΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΤΟΥΡΚΙΑΤΥΦΕΚΙΟ

Related Posts

NSM
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

NSM CDS: Νέα παράκτια συστήματα αεράμυνας αποκτά η Δανία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ

17/12/2025 - 16:39
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35A: Η Lockheed Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο stealth μαχητικό της Φινλανδίας [vids]

17/12/2025 - 15:57
Geran-2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Geran-2: Με πυραύλους αέρος-αέρος εξοπλίζει η Ρωσία τα drones «καμικάζι» για εναέριες εμπλοκές

17/12/2025 - 13:02

Διαβάστε Επίσης

Ζαπορίζια: Ρωσική επίθεση προκαλεί τον τραυματισμό 26 ανθρώπων

NSM CDS: Νέα παράκτια συστήματα αεράμυνας αποκτά η Δανία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ

Κουπιάνσκ: Ελέγχουμε το 90% της πόλης, λένε οι Ουκρανοί – Το αρνούνται οι Ρώσοι

F-35A: Η Lockheed Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο stealth μαχητικό της Φινλανδίας [vids]

Πούτιν: Υπόσχεται επίτευξη των στόχων του στην Ουκρανία, απειλεί με νέα όπλα, χαρακτηρίζει «υστερία» τα περί επίθεσης στην Ευρώπη

Τατζικιστάν: Καταγγέλλει «επίθεση εθνοτικού μίσους» μετά τον φόνο 10χρονου μαθητή από 15χρονο μέσα σε ρωσικό σχολείο

Bundeswehr: Ανοιχτή η συμμετοχή του γερμανικού στρατού σε ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

Geran-2: Με πυραύλους αέρος-αέρος εξοπλίζει η Ρωσία τα drones «καμικάζι» για εναέριες εμπλοκές

Top News

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει τα δάχτυλά του μετά το ατύχημα με την κροτίδα: «Κλαίω από την χαρά μου»

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες τις ημέρες των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιά με παγωνιά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε η Βουλή – ΝΔ: Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert