Glock: Ο Αμερικανικός στρατός ενισχύεται με περισσότερα από τα φονικά πιστόλια

Οι Αμερικανοί στρατιώτες πρόκειται να ενισχύσουν την θέση τους στα πεδία των μαχών με διάφορα πιστόλια τύπου Glock και συναφή ανταλλακτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου εξοπλισμών. 

Η Στρατιωτική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) και πολλά άλλα γραφεία προγραμμάτων αναζητούν τις καλύτερες συμφωνίες για την προμήθεια GLOCK -17, GLOCK-19 και GLOCK -26. Τα συστήματα που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνουν όπλα γενιάς Gen3, Gen4 και Gen5 για τα μοντέλα που παρατίθενται καθώς και εκδόσεις MOS όπου είναι πλέον διαθέσιμες.

Η Glock είναι βιομηχανία κατασκευής πιστολιών με βάση την Αυστρία. Το 1963 ο Γκαστόν Γκλόκ ίδρυσε την εταιρεία που αργότερα έγινε γνωστή ως Glock. Είναι περισσότερο γνωστή για τα με πολυμερές πλαισιωμένα πιστόλια της. Σήμερα τα πιστόλια Glock είναι τα πιο δημοφιλή πιστόλια μάχης παγκοσμίως και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Είναι ένα εντυπωσιακά αξιόπιστο όπλο που έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό σε όλα τα διαθέσιμα διαμετρήματα και έχει ήδη δοκιμαστεί σκληρά τόσο σε εργαστήρια όσο και σε μάχες.

Το πιστόλια Glock είναι διαθέσιμα σε πολλά διαμετρήματα με τη μόνη εμφανισιακά και λειτουργικά διαφορά να είναι το μέγεθος του όπλου. Παρακάτω βλέπουμε ένα πίνακα που αντιστοιχεί τα διαμετρήματα με τα ονόματα των μοντέλων.

Στην Ελλάδα πιο συχνά βλέπουμε τα μοντέλα για διαμετρήματα των 9 χιλιοστών (δηλαδή τα Glock 17, 19 και 26) ενώ πιο σπάνια συναντάμε τα 45άρια Glock 37, 38 και 39 και ακόμα πιο σπάνια τα υπόλοιπα. Σε αυτό το άρθρο θα έχουμε ως βάση το μοντέλο των 9 χιλιοστών αν και σχεδόν όλα όσα αναφέρουμε εδώ είναι ακριβώς τα ίδια για όλα τα μοντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defence Blog