OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gowind: «Έφτασε στο αμήν» η Ρουμανία – Ακύρωσε τη συμφωνία με τη Naval Group για τις κορβέτες

08/08/2023 - 20:38
Gowind
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ρουμανία ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 08 Αυγούστου 2023, ότι ακύρωσε τη συμφωνία με την γαλλική Naval Group για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών τύπου Gowind 2500, αφού οι δύο πλευρές δεν υπέγραψαν καμία σύμβαση.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό αμυντικό ιστότοπο DefenseRomania, ο οποίος επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, η Ρουμανία αποφάσισε μετά από πολλές καθυστερήσεις να ακυρώσει τη συμφωνία, αλλά και το πρόγραμμα της κατασκευής των νέων πλοίων, αφού δεν θα προχωρήσει στον επόμενο πλειοδότη του διαγωνισμού. 

«Η αναθέτουσα αρχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενέκρινε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου την ακύρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας που αφορά το πρόγραμμα »Πολυλειτουργική Κορβέτα»», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η απόφαση ματαίωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας ελήφθη δεδομένου ότι ο νικητής του διαγωνισμού (Naval Group) δεν υπέγραψε τη συμφωνία πλαίσιο εντός των όρων που ζήτησε η αναθέτουσα αρχή και δεν πληρούνται οι οικονομικές προϋποθέσεις για να ανατεθεί στον επόμενο διαγωνιζόμενο», προστίθεται.

«Η απόφαση ακύρωσης της συγκεκριμένης διαδικασίας κοινοποιήθηκε στους τρεις διαγωνιζόμενους την Τρίτη 8 Αυγούστου», επιβεβαιώνει το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας. Η συμφωνία περιελάμβανε επίσης τον εκσυγχρονισμό δύο ρουμανικών φρεγατών.

Το 2019, η Naval Group κέρδισε συμβόλαιο ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ για τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών Gowind 2500 για τη Ρουμανία, ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά δεν είχε υπογραφεί ούτε η σύμβαση.

Όπως είχε γράψει και το OnAlert, η Ρουμανία εξέδωσε στις αρχές Ιουνίου ένα αυστηρό τελεσίγραφο προς την γαλλική εταιρεία. «Η συμφωνία για τις κορβέτες Gowind πρέπει να υπογραφεί άμεσα, διαφορετικά η Ρουμανία θα αναθέσει το συμβόλαιο στον επόμενο υποψήφιο».

Με βάση το ρουμανικό πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαν ήδη κατασκευαστεί τέσσερις κορβέτες κλάσης Gowind 2500, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στις ρουμανικές Ναυτικές Δυνάμεις.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε οικονομικές διαφωνίες, όπως υποστηρίζουν Γάλλοι αξιωματούχοι, ειδικότερα ανάμεσα στη Naval Group και το Ναυπηγείο της Κωνστάντζα της Ρουμανίας, που είχε αναλάβει τη ναυπήγηση των κορβετών.

Tags: GOWIND 2500NAVAL GROUPΓΑΛΛΙΑΚΟΡΒΕΤΕΣΡΟΥΜΑΝΙΑ

Related Posts

SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
MiG-29
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό μαχητικό MiG-29 σε αεροπορική βάση στην Κριμαία [vid]

04/12/2025 - 18:55

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert