HH-60W: «Πράσινο φως» για το νέο διασωστικό ελικόπτερο των ΗΠΑ [pics]

Μετά από πτήσεις με  τέσσερα δοκιμαστικά ελικόπτερα HH-60W, που διενήργησαν περισσότερες από 70 ώρες πτητικών δοκιμών, η USAF έδωσε το πράσινο φως για την μαζική παραγωγή των διασωστικών ελικοπτέρων.

«Μόλις εγκρίναμε την παραγωγή ελικοπτέρων που θα σώζουν τις ζωές των στρατιωτών μας και των συμμάχων σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για ένα ικανό και αξιόπιστο ελικόπτερο, με το οποίο η USAF θα ενισχύσει τα στρατεύματα της, και δεν θα επιτρέπει να μένει κανείς πίσω!», δήλωσε ο κ. Dale R. White, εκτελεστικός αξιωματικός του προγράμματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σε δημοσιογράφους.

Το παράγωγο HH-60W του κλασικού μοντέλου Black Hawk διαθέτει καλύτερα αμυντικά συστήματα από το HH-60G Pave Hawk που χρησιμοποιείται σήμερα για αποστολές διάσωσης. Το μοντέλο «Whiskey» περιλαμβάνει επίσης ένα νέο σύστημα καυσίμων που σχεδόν διπλασιάζει την ικανότητα του ελικοπτέρου να μένει στον αέρα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει 113 αεροσκάφη HH-60W. Τα πρώτα πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σήμερα στην παραγωγή της εταιρείας Sikorsky, βοηθητικό ρόλο σε αυτό θα έχει και η Lockheed Martin. Μετά από μια πρώτη πτήση τον Μάιο, τα τέσσερα δοκιμαστικά αεροσκάφη που είχαν κατασκευαστεί προηγουμένως υποβλήθηκαν σε γενική αξιολόγηση στο κέντρο πτήσεων της USAF, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν.

Πηγή: BM