HIMARS: Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 20 νέων πολλαπλών εκτοξευτών στην Ολλανδία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 20 νέων πολλαπλών εκτοξευτών M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) στην Ολλανδία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας (DSCA) του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι η έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανή πώληση έως και 20 εκτοξευτών M142 μαζί με πυραύλους είναι αξίας 670 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο περιλαμβάνει εξοπλισμό υποστήριξης και επικοινωνίας, καθώς και εναλλακτικές κεφαλές πυραύλων τύπου M30A2 Guided Multiple Launch Rocket System.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τους στρατιωτικούς στόχους της Ολλανδίας για ενίσχυση της ικανότητας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους», ανέφερε η DSCA στην ανακοίνωσή της.

Το HIMARS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πυραύλων σχεδιασμένο για ταχεία ανάπτυξη, ικανό να εκτοξεύει πολλαπλά κατευθυνόμενα πλήγματα πυροβολικού σε στόχους μεγάλου βεληνεκούς. Οι πύραυλοι έχουν βεληνεκές έως και 70 χλμ. ενώ το κατευθυνόμενο βλήμα μπορεί να εκτοξεύσει έως και 270 χλμ.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου