HIMARS: Τέσσερις ακόμα πολλαπλοί εκτοξευτές έφτασαν στην Ουκρανία – «Άσχημα νέα» για τους Ρώσους

Ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, την άφιξη τεσσάρων αμερικανικών πολλαπλών εκτοξευτών τύπου HIMARS, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν και τον αμερικανικό λαό, για την στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν στη χώρα του, απέναντι στην ρωσική εισβολή.

Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση των μέσων και δυνατοτήτων των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια στιγμή που τα ρωσικά στρατεύματα ενισχύονται με νέες εφεδρείες. Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα  η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Κίεβο πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονταν πολλαπλοί εκτοξευτές τύπου HIMARS.

«Εγκρίνεται η εικοστή δεύτερη παράδοση όπλων και εξοπλισμού των ΗΠΑ για την Ουκρανία από τον Αύγουστο του 2021. Αυτή η ανάληψη 625 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει πρόσθετα όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό από αποθέματα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Αυτή η παράδοση θα ανεβάσει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία σε περισσότερα από 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή αυτής της κυβέρνησης», είχε δηλώσει τότε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Φωτογραφία Reuters