Hurriyet: Στα μέσα της δεκαετίας θα έχει ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο – Τι γράφει για τα ελληνικά Viper, Rafale και F-35 [vid]

Για «τεράστιο άλμα» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κάνει λόγο αρθρογράφος-αναλυτής της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet αναφερόμενος στην αναβάθμιση των F-16 σε Viper, των Rafale, αλλά και την πιθανή αγορά των 5ης γενιάς μαχητικών F-35.

Ο αρθρογράφος της Hurriyet – όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης – κάνει μια αναδρομή στην αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, αλλά και στην εμπλοκή που έχει υπάρξει, τουλάχιστον επί του παρόντος, στην απόκτηση νέων F-16 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

Σε αυτές τις εξελίξεις αντιπαραβάλλει τις κινήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, με την παραλαβή των πρώτων Rafale καθώς και των πρώτων F-16 Viper – εκ των συνολικά 83 που θα αποκτήσει – αλλά και τις συζητήσεις για την αγορά 20 F-35 με την προοπτική γιά άλλα 20.

«Αυτό που έχει κάνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία τα τελευταία χρόνια είναι ένα τεράστιο άλμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της Hurriyet, επισημαίνοντας ότι τα «ελληνικά φτερά» περνούν μεταξύ 4ης και 5ης γενιάς μαχητικών αεροσκαφών.

«Έτσι πως προχωρούν τα πράγματα, στα μέσα της δεκαετίας του 2020 θα αλλάξουν οι ισορροπίες υπέρ της Ελλάδος κι αυτό προκαλεί πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο Αιγαίο», προσθέτει.

Δείτε την ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη για το άρθρο-ανάλυση της Hurriyet: