OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Αίγυπτος αναβαθμίζει 555 άρματα μάχης M1A1 Abrams και αγοράζει 2,183 πυραύλους Hellfire

23/12/2024 - 20:47
Abrams

REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε μια πιθανή πώληση στην Αίγυπτο για την αναβάθμιση 555 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, μετατρέποντάς τα στη διαμόρφωση M1A1SA.

Η συμφωνία, που υπολογίζεται στα 4,69 δισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές της ικανότητες ενισχύοντας παράλληλα τη στρατηγική της συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Άμυνας και την Ασφάλεια (DSCA) παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση στο Κογκρέσο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για το πρόγραμμα.

Το πακέτο περιλαμβάνει μια σειρά εξοπλισμών και υπηρεσιών, όπως το κιτ Driver Vision Enhancer (DVE-A), το σύστημα Sights Gunner’s Thermal Imaging, κινητήρες AGT-1500, κιβώτια ταχυτήτων X-1100, εκτοξευτές χειροβομβίδων καπνού και ανταλλακτικά.

Η αναβάθμιση των 555 αρμάτων μάχης Abrams θα γίνει εγχώρια, στο εργοστάσιο της Egyptian Tank στο Κάιρο, με την General Dynamics Land Systems να λειτουργεί ως κύριος ανάδοχος.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και στελέχη της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιούν ταξίδια κάθε έξι μήνες στην Αίγυπτο την επόμενη δεκαετία για να επιβλέπουν το πρόγραμμα.

Χιλιάδες πύραυλοι Hellfire και ρουκέτες APKWS

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε επίσης την πώληση 2.183 πυραύλων ακριβείας αέρος-εδάφους AGM-114R Hellfire II, για περίπου 630 εκατομμύρια δολάρια, για να εξοπλίσει τα ελικόπτερα AH-64 Apache.

Η Αίγυπτος διαθέτει ήδη το συγκεκριμένο σύστημα στο οπλοστάσιό της, και η νέα παραγγελία αφορά αναπλήρωση των αποθεμάτων της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA.

Επίσης, εγκρίθηκε και η πώληση για 543 κατευθυνόμενες ρουκέτες Advanced Precision Kill Weapon Systems (APKWS) της BAE Systems, για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, και αυτά για να εξοπλίσει τα ελικόπτερα Apache.

«Η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλλει στο κοινό συμφέρον ΗΠΑ-Αιγύπτου για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στο Βόρειο Σινά, που απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει την ικανότητα της Αιγύπτου να αμύνεται έναντι περιφερειακών κακόβουλων παραγόντων και θα βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα με τις αμερικανικές δυνάμεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αμερικανική υπηρεσία.

«Η πώληση του APKWS θα αυξήσει την ικανότητα της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας (EAF) να διεξάγει επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών δυνάμεων, ενώ θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για τους αμάχους. Η EAF έχει ήδη αγοράσει πυραύλους APKWS για χρήση στα αεροσκάφη της Apache, επομένως δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτόν τον εξοπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις της», καταλήγει.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ABRAMSAPACHEHELLFIREΑΙΓΥΠΤΟΣΗΠΑ

Related Posts

PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

05/12/2025 - 16:45
ΗΠΑ - Καναδάς
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

05/12/2025 - 09:08
SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert