Η έφοδος στη UBS θα ανοίξει νέα κεφάλαια στις έρευνες για τους εξοπλισμούς

Πόσα από τα εκατομμύρια που προσπαθούν να ελέγξουν στην ελβετική τράπεζα UBS στην Αθήνα  οι οικονομικοί εισαγγελείς προέρχονται από τα “μαύρα” των ελληνικών εξοπλισμών; Η έφοδος που  έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας στην ελβετική τράπεζα UBS είναι βέβαιο ότι θα φέρει στο φως νέα στοιχεία που έχουν σχέση και με τις υποθέσεις εξοπλισμών που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Πολλά “μαύρα λεφτά” ,αρκετών εμπλεκομένων ίσως είναι “παρκαρισμένα” εκεί.

Σύμφωνα με όσα λένε οι πληροφορίες οι τρεις εισαγγελείς έχουν στοιχεία για 200 πρόσωπα με πολύ μεγάλες καταθέσεις. Η μικρότερη για παράδειγμα είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η έφοδος αποφασίστηκε όταν διαπίστωσαν ότι καποιοι προσπαθουν να μεταφέρουν εκτός τράπεζας στοιχεία.

Η έρευνα στην UBS σχετίζεται με την λίστα “Ρηνανίας -Βεσταφαλίας». Λίστα που περιλαμβάνει περίπου 10.000 λογαριασμούς και το ελληνικό δημόσιο εκτιμά ότι μπορεί να βάλει στα ταμεία του περίπου 2 δις.

Είναι περίπου βέβαιο ότι από το “ξεψάχνισμα” των λογαριασμών θα έρθουν στο φως πολλά νέα στοιχεία περί των χρυσών εξοπλιστικών αγορών που έγιναν την δεκαετία του 1990 στην Ελλάδα.