ICS: Νέο σύστημα μάχης από την Lockheed Martin για τον στόλο του αμερικανικού ΠΝ και της Ακτοφυλακής

Η Lockheed Martin εξασφάλισε ένα συμβόλαιο αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ενσωμάτωση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Μάχης (ICS) σε όλο τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Το αρχικό συμβόλαιο που ανατέθηκε την περασμένη Πέμπτη αποτιμάται σε 23 εκατομμύρια δολάρια και εάν ασκηθούν όλες οι επιλογές, το έργο αξίζει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 και, εάν ασκηθούν όλες οι επιλογές, οι εργασίες θα συνεχιστούν έως το 2030.

Το σύστημα θα αντικαταστήσει τα πολλαπλά συστήματα μάχης του αμερικανικού ναυτικού στόλου.

Ο στόλος των αντιτορπιλικών, των καταδρομικών και των παράκτιων πολεμικών πλοίων του αμερικανικού Ναυτικού είναι επί του παρόντος εξοπλισμένος με διαφορετικές παραλλαγές του συστήματος μάχης Aegis της Lockheed, ενώ τα αμφίβια πλοία και τα αεροπλανοφόρα της υπηρεσίας είναι εξοπλισμένα με το σύστημα αυτοάμυνας πλοίων της Raytheon.

Ένα κοινό σύστημα θα επέτρεπε στην υπηρεσία να εισάγει και να ενσωματώνει νέες δυνατότητες σε όλο τον στόλο γρηγορότερα και με λιγότερο κόστος: μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού και όχι εγκαταστάσεων υλικού.    Το σύστημα ICS περιλαμβάνει ξεχωριστή ανάπτυξη λογισμικού και υλικού.

«Το Πρόγραμμα Λογισμικού σχεδιάζει, αναπτύσσει και υποστηρίζει δυνατότητες ICS για την υποστήριξη της εκτέλεσης της αποστολής για πλοία επιφανείας. Το Πρόγραμμα Υλικού σχεδιάζει και υποστηρίζει την υπολογιστική υποδομή του πλοίου, τις κονσόλες και τα περιφερειακά συστήματα για ναυτική διασύνδεση και φιλοξενία του λογισμικού ICS», σύμφωνα με πηγή του Πολεμικού Ναυτικού.

Με πληροφορίες από: The Defense Post, Breaking Defense 

Φωτογραφία αρχείου