ΗΠΑ: Η Ρωσία και η Κίνα δημιουργούν όλο και πιο προηγμένα συστήματα πυραυλικής άμυνας

Η Ρωσία και η Κίνα, σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, εργάζονται επιμελώς στην ανάπτυξη περισσοτέρων και ολοένα και πιο προηγμένων πυραυλικών συστημάτων.

«Η Κίνα και η Ρωσία αναπτύσσουν όλο και περισσότερα και πιο ικανά πυραυλικά αμυντικά συστήματα, τα οποία τα ενσωματώνουν στις αμυντικές τους στρατηγικές καθώς ανταγωνίζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η δήλωση ενός ανώνυμου αξιωματούχου του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο τομέας των αμυντικών πυραυλικών συστημάτων γίνεται αυξανόμενα το νέο πεδίο αντιπαλότητας και ανταγωνισμού μεταξύ των τριών υπερδυνάμεων.

Επιπλέον, η δήλωση αναφέρει ότι η Κίνα αυτή τη στιγμή, εξαρτάται για την περαιτέρω ανάπτυξη τέτοιον οπλικών συστημάτων στις δυνατότητες των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων.

Ο αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας (Department of Defense) ανέφερε επίσης, πως η παραπάνω κατάσταση δεν αναμένεται να διατηρηθεί επί αόριστον, καθώς οι Κινέζοι φροντίζουν να επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο να ερευνήσουν και τέλος να αναπτύξουν τις δικές τους πυραυλικές δυνατότητες.

Τέλος, ο Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για τον Έλεγχο των Όπλων (US Special Presidential Envoy for Arms Control), Μάρσαλ Μπίλινγκσλα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τη Ρωσία, ότι η Ουάσιγντον από εδώ και μπρος δε θα αναλάβει δεσμεύσεις οι οποίες θα την περιορίζουν στην ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη πυραυλικών οπλικών συστημάτων.

Πηγή: TASS