OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ιράν: «Αβάσιμες οι κατηγορίες ότι παρέχουμε UAV και πυραύλους στην Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία»

08/08/2025 - 08:37
Ιράν

Iran's Defense Ministry/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά τις «αβάσιμες, πολιτικά υποκινούμενες» κατηγορίες των ΗΠΑ που επανέλαβαν, όπως λέει, η Γαλλία και η Ουκρανία περί παροχής βαλλιστικών πυραύλων και UAV στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία.

Σε επιστολή του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του ΣΑ του ΟΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ιράν, Αμίρ Ιραβανί τονίζει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν «μέρος μιας εσκεμμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης» για να καταστεί το Ιράν «αποδιοπομπαίος τράγος» και να αποσπαστεί η προσοχή από «τις πραγματικές πηγές ανασφάλειας και αστάθειας».

Το Ιράν, σημειώνει, «έχει διαχρονικά υποστηρίξει την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία» μέσω «ειλικρινούς διαλόγου, διπλωματίας, διεθνούς δικαίου και πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών».

Επικρίνοντας έντονα τις ΗΠΑ, το Ιράν στην επιστολή κάνει λόγο για «υποκρισία» και «διπλά μέτρα και σταθμά», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι «φέρει σημαντική ευθύνη για την τροφοδότηση και παράταση του πολέμου» μέσω «αδιάκοπης μεταφοράς προηγμένων όπλων, στρατιωτικής βοήθειας και προκλητικών πολιτικών».

Καταγγέλλει επίσης «την απερίσκεπτη πυρηνική ρητορική» και τις «κλιμακούμενες απειλές» της αμερικανικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένης «της ανάπτυξης υποβρυχίων με δυνατότητα πυρηνικών όπλων κοντά στη ρωσική επικράτεια», που αυξάνουν «τον κίνδυνο καταστροφικής αντιπαράθεσης».

Η Τεχεράνη στρέφει τα πυρά της και στην στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, το οποίο, όπως αναφέρει, διεξάγει «γενοκτονικό πόλεμο» στη Γάζα, με «πάνω από 60.000 νεκρούς αμάχους, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά», και «συστηματική καταστροφή μεγάλων περιοχών» μέσω «αδιάκριτων βομβαρδισμών, σκόπιμης λιμοκτονίας και άλλων απάνθρωπων μεθόδων».

Παράλληλα, κατηγορεί τις ΗΠΑ για «απρόκλητη πράξη επιθετικότητας» στις 12 Ιουνίου 2025 μέσω επίθεσης σε «ειρηνικές, υπό επίβλεψη ΔΟΑΕ, πυρηνικές εγκαταστάσεις» του Ιράν, πράξη που, όπως υποστηρίζει, παραβιάζει «κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ» και έθεσε «σε σοβαρό κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

«Είναι το αποκορύφωμα της υποκρισίας εκείνων που στηρίζουν πράξεις επιθετικότητας, κατοχής και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να κατηγορούν άλλους για αποσταθεροποιητικές ενέργειες», καταλήγει, ο Ιρανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος καλώντας το ΣΑ να απορρίψει «τη μεροληπτική, επιλεκτική και πολιτικοποιημένη χρήση αβάσιμων ισχυρισμών για πολιτικούς σκοπούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: UAVΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΔΥΣΗΙΡΑΝΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

SPIKE NLOS - όπλα - δόγμα αποτροπής
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

05/12/2025 - 05:03
ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
MiG-29
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό μαχητικό MiG-29 σε αεροπορική βάση στην Κριμαία [vid]

04/12/2025 - 18:55

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert