Iron Beam και C-Dome: Η Rafael παρουσιάζει τα νέα ναυτικά αμυντικά συστήματα [pics, vids]

Η Η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών Rafael Advanced Defense Systems συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Ναυτικής Άμυνας στη Σιγκαπούρη (IMDEX 2023) που πραγματοποιείται από τις 3 έως και τις 5 Μαΐου, όπου και παρουσιάσει για πρώτη φορά νέα, προηγμένα και εξελιγμένα αμυντικά συστήματα όπως το Naval Iron Beam όπως και το C-DOME.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2022, η Rafael μαζί με τη Διεύθυνση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DDR&D) του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά πρωτοποριακών δοκιμών θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία το νέο σύστημα αναχαίτισης με χρήση λέιζερ υψηλής ισχύος τύπου Naval Iron Beam, το οποίο είναι σχεδιασμένο για γρήγορη και αποτελεσματική εμπλοκή και εξουδετέρωση απειλών όπως βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς, drones και UAV διαφόρων μεγεθών.

Το σύστημα Iron Beam

Ακόμα, έχει την δυνατότητα να ενσωματωθεί συμπληρωματικά σε ένα υφιστάμενο σύστημα αεράμυνας όπως το Iron Dome και ως εκ τούτου αποτελεί μια οικονομικά αποδοτική λύση που ενισχύει τις ικανότητες κινητής αεράμυνας του χρήστη.

«Οι εξελισσόμενες απειλές απαιτούν δυναμικές και εξελισσόμενες λύσεις και γ’ αυτό το Naval Iron Beam είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας τέτοιας αμυντικής λύσης. Το χαρτοφυλάκιο της RAFAEL για ναυτικά αμυντικά συστήματα αυξάνεται συνεχώς και εστιάζουμε τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξής μας με στόχο να εντοπίζουμε γρήγορα νέες λύσεις για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Dr. Ran Gozali, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Χερσαίων και Ναυτικών Συστημάτων της Rafael.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών θα παρουσιάσει και τη νεότερη διαμόρφωση της ναυτικής έκδοσης του Iron Dome, γνωστό και ως C-DOME Mission Module, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί και λειτουργεί στο ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

Το σύστημα C-Dome

Το πυραυλικό αυτό σύστημα αποτελεί ιδανική λύση για μονάδες επιφανείας καθώς επίσης για περιπολικά ανοικτής θάλασσας ή και πλοία υποστήριξης αφού τους παρέχει νέες αμυντικές δυνατότητες ως προς την προστασία από εχθρικές εναέριες απειλές, δίχως την ανάγκη μετασκευής στο κατάστρωμα ή στην κύρια κατασκευή των πλοίων.