OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ: Ο στρατός βρήκε οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ μέσα σε τζαμί – «Καταστράφηκαν τα πυρομαχικά» [vid]

23/10/2024 - 13:09
Ισραήλ

REUTERS/Aziz Taher

Share on FacebookShare on Twitter

Μία τεράστια αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ εντόπισε η 205η Εφεδρική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία του Ισραήλ μέσα σε τζαμί στον Λίβανο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), οι οποίοι πρόσθεσαν πως όλα τα πυρομαχικά που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν.

Κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης στην περιοχή, οι στρατιώτες εντόπισαν την κρύπτη που περιείχε εκτοξευτές χειροβομβίδων, πυραύλους ώμου, RPG, γιλέκα μάχης, πυραύλους Kornet και άλλα όπλα που ήταν κρυμμένα σε ένα τζαμί, στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν τουλάχιστον επτά φορές νότια προάστια της Βηρυτού χθες Τρίτη (22.10.24) αργά το βράδυ, λίγη ώρα αφού εξέδωσαν διαταγές προς τους κατοίκους τους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τομείς τους, μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI στα γαλλικά, NNA στα αγγλικά), μερικές ώρες αφού πλήγμα ισοπέδωσε πολυκατοικία στην ίδια περιοχή, που χαρακτηρίζεται προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Grenade launchers, shoulder-fired missiles, RPGs, combat vests, Kornet missiles, and other weapons were found by IDF soldiers in a mosque in the heart of a civilian neighborhood in southern Lebanon.

A mosque is not a place for storing weapons, but for Hezbollah it is. pic.twitter.com/3p3wN1rNyY

— Israel Defense Forces (@IDF) October 23, 2024

Στήλες καπνού ήταν ευδιάκριτες σε οπτικό υλικό του Γαλλικού Πρακτορείου περίπου μια ώρα και κάτι μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού να απομακρυνθούν οι κάτοικοι διαφόρων τομέων των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που έχουν σφυροκοπηθεί επανειλημμένα αφότου εντατικοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο την 23η Σεπτεμβρίου.

Το ANI έκανε λόγο για βομβαρδισμούς στη συνοικία Χαρέτ Χράικ, τουλάχιστον δύο στη συνοικία Λαϊλάκε, καθώς και στα όρια της Μπουρζ ελ Μπράζνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το νοσοκομείο Μπαχμάν, που βρίσκεται στη Χαρέτ Χράικ, υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας «της ισχύος πυραύλου» που έπεσε σε κτίριο απέναντί του όταν έγινε στόχος βομβαρδισμού.

October 22, 2024. REUTERS/Aziz Taher

Οι νέες επιδρομές ακολούθησαν σειρά παρόμοιων μερικές ώρες νωρίτερα, ανάμεσά τους αυτήν η οποία προκάλεσε την κατάρρευση 11ώροφης πολυκατοικίας στη συνοικία Γομπάιρι. Έγιναν χθες το μεσημέρι, μερικά λεπτά αφού στέλεχος της Χεζμπολά συντόμευσε συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε εξαιτίας διαταγής εσπευσμένης απομάκρυνσης που εκδόθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

The IDF says troops operating in southern Lebanon uncovered a cache of weapons in a mosque.

Reservists of the Iron First Armored Brigade found ammunition and a recoilless rifle outside the mosque, while inside they located RPGs,sniper rifles, anti-tank missiles, and other… pic.twitter.com/V4RwRmQoMC

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 23, 2024

Τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, βομβαρδισμός σε συνοικία της νότιας Βηρυτού σκότωσε 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 60, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Έγινε κοντά στο νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι, τη μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας της χώρας, στη συνοικία Τζνα, σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια.

EUTERS/Emilie Madi

Η περιοχή αυτή, όπου ζούσαν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον 850.000 άνθρωποι, έχει κατά μεγάλο μέρος της εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους αφότου εντατικοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ από την 23η Σεπτεμβρίου.

Σε περίπου έναν μήνα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.552 άνθρωποι στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Το Ισραήλ, που λέει πως θέλει να απωθήσει τη Χεζμπολά χαπό περιοχές της μεθορίου ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν κάπου 60.000 πολίτες του στα σπίτια τους στον βορρά, «επιβεβαίωσε» εξάλλου χθες βράδυ τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, που φερόταν να ετοιμάζεται για να διαδεχθεί τον εξάδελφό του, τον Χασάν Νασράλα, στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του γενικού γραμματέα του προσκείμενου στο Ιράν κινήματος σε ισραηλινό βομβαρδισμό την 27η Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Newsit | Φωτογραφίες Reuters

Tags: IDFΑΠΟΘΗΚΗ ΟΠΛΩΝΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49
Oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

19/12/2025 - 17:12

Διαβάστε Επίσης

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert