OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ: Ρίχνει «άκυρο» στην Ουκρανία για την αποστολή οπλικών συστημάτων

19/10/2022 - 17:28
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία, δύο ημέρες μετά από μια προειδοποίηση της Μόσχας κατά της παράδοσης ισραηλινού εξοπλισμού στο Κίεβο. «Η πολιτική μας για την Ουκρανία δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Δύση και να στεκόμαστε στο πλευρό της, δεν θα παράσχουμε συστήματα εξοπλισμών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γκαντς στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Ισραήλ να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. «Το Ισραήλ έχει μία πολιτική υποστήριξης στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας και της παράδοσης κρίσιμης σημασίας αμυντικού εξοπλισμού. Προβλέπω να εξετάσω και να εγκρίνω ένα σύνολο συμπληρωματικής βοήθειας όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η αντίδραση της Μόσχας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε προχθές, Δευτέρα, το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία. «Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», εκτίμησε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή Telegram. Απαντώντας σε ερώτηση του AFP για τις δηλώσεις αυτές, εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

Η Ουκρανία έχει καλέσει στο παρελθόν το Ισραήλ να την υποστηρίξει απέναντι στη Ρωσία, ενώ οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές σχέσεις. Οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα. Το Ισραήλ έχει γίνει επίσης καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες έχουν εγκατασταθεί εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

 

Tags: ΙΣΡΑΗΛΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Related Posts

Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert