JS Nagara: Η Ιαπωνία παρέλαβε την 10η υπερσύγχρονη stealth φρεγάτα κλάσης Mogami

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κατηγορίας Mogami είναι ο εκτεταμένος αυτοματισμός της φρεγάτας

φρεγάτα κλάσης Mogami, JS Nagara

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιαπωνίας (JMSDF) παρέλαβε και έθεσε σε υπηρεσία τη δέκατη φρεγάτα κλάσης Mogami, την «JS Nagara», στις 29 Ιουνίου 2026, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο στην συνεχιζόμενη προσπάθεια της χώρας να αναπτύξει έναν πιο ευέλικτο και τεχνολογικά προηγμένο στόλο επιφανείας.

Το Nagara (FFM-10) εντάχθηκε στην νεοσύστατη Ομάδας Περιπολίας και Άμυνας στη Ναυτική Βάση Kure στην επαρχία Χιροσίμα, λίγο μετά την παράδοσή του από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Καθελκύστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2024 και κόστισε περίπου 52,3 δισεκατομμύρια γιεν (323 εκατομμύρια δολάρια).

Η κλάση Mogami αντιπροσωπεύει τη νεότερη γενιά φρεγατών πολλαπλών αποστολών της JMSDF. Με πλήρες φορτίο περίπου 5.500 τόνων, η κλάση Mogami είναι ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο πολεμικό πλοίο επιφανείας σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί τις δυνατότητες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις απαιτήσεις πληρώματος.

Διαθέτοντας stealth σχεδιασμό με ομαλές επιφάνειες και μειωμένη διατομή ραντάρ, η κλάση προορίζεται να αντικαταστήσει παλαιότερα αντιτορπιλικά και ναρκαλιευτικά, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού στην Ιαπωνία.

Όπως και τα προηγούμενα πλοία της κλάσης, το Nagara τίθεται σε υπηρεσία εξοπλισμένο με ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) Mk 41 16 κελιών. Επιπλέον, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (UUV) και μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) θα εγκατασταθούν αργότερα.

Περισσότερη αυτοματοποίηση, λιγότεροι ναύτες

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κατηγορίας Mogami είναι ο εκτεταμένος αυτοματισμός της.

Ενώ τα συμβατικά αντιτορπιλικά της Ιαπωνίας απαιτούν συνήθως πληρώματα περίπου 200 ατόμων, η κλάση Mogami λειτουργεί με περίπου 90 ναύτες. Αυτή η δραματική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού καθίσταται δυνατή χάρη στον υψηλό βαθμό αυτοματισμού που επικεντρώνεται στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης (CIC) και στα ολοκληρωμένα ψηφιακά συστήματα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της φρεγάτας JS Kumano (FFM-2), μόνο τέσσερις ναύτες απαιτούνται στη γέφυρα κατά τη διάρκεια των κανονικών επιχειρήσεων, σε σύγκριση με επτά ή οκτώ στα συμβατικά αντιτορπιλικά.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η ικανότητα ελιγμών του πλοίου από ένα άτομο κατά τη διάρκεια των εργασιών πρόσδεσης.

«Όλος ο κινητήρας διεύθυνσης και ο πρωραίος έλικας είναι ενσωματωμένοι και ελέγχονται από ένα joystick», εξήγησε ο Ιάπωνος κυβερνήτης της φρεγάτας.

Με πληροφορίες από: Naval News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ