K9 Thunder: Η Αίγυπτος αγοράζει αυτοκινούμενα πυροβόλα αξίας 1,65 δισ. δολαρίων

Ένα μήνα μετά την είδηση περί προχωρημένων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Νότια Κορέα για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων τύπου K9 Thunder από το Κάιρο, φαίνεται πως τελικά «έκλεισε» η συμφωνία για το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που υπολογίζεται περίπου στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Υπηρεσία Προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, μετά από διαπραγματεύσεις, διάρκειας συνολικά δέκα ετών, η νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha, η οποία κατασκευάζει τα αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου K9 Thunder υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου που προβλέπει όχι μόνο την προμήθεια των οπλικών συστημάτων, αλλά και την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Έτσι, η Αίγυπτος γίνεται η όγδοη χώρα που θα διαθέτει τα αυτοκινούμενα πυροβόλα K9 Thunder στο οπλοστάσιό της, μετά την Τουρκία, την Πολωνία, την Ινδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Εσθονία και την Αυστραλία. Επιπρόσθετα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν και  ένα μνημόνιο κατανόησης με αντικείμενο την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε τομείας όπως η έρευνα και η ανάπτυξη σε αμυντικά προγράμματα.

Δείτε σχετικό βίντεο: