ΚΑΝΤΑΣ: «Τα πήρα πρώτη φορά το 1988» και συνέχισε με την off shore …Κουρκουμπίνι!

Όποιος διαβάσει τις 85 σελίδες της απολογίας του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, μένει με το στόμα ανοιχτό σε πολλά σημεία.Όπως για παράδειγμα ότι η off shore που του έβαζαν λεφτά λεγόταν…Κουρκουμπίνι!

Το Onalert έχει στη διαθεσή του το πλήρες κείμενο. Τι προκύπτει απ΄ αυτό:

•Ο Κάντας παραδέχεται ότι δωροδοκήθηκε για πρώτη φορά το 1988 ως εν ενεργεία αξιωματικός! Τα λεφτά όπως λέει τα πήρε από μεγαλοεπιχειρηματία του χώρου των εξοπλισμών.

•Δίνει όχι μόνο πολλά ονόματα επιχειρηματιών αλλά και τράπεζες και αριθμούς λογαριασμών και off shore μέσω των οποίων πήρε χρήματα. Άρα υπάρχουν αποδείξεις συναλλαγής.

Λέει για παράδειγμα:

“Για το σκοπό αυτό ο ….. μου σύστησε τον …..ο οποίος είναι Ελβετός τραπεζίτης, με ελληνική και ελβετική ιθαγένεια, κάτοικος Γενεύης. Ήρθα σε επαφή με τον…, ο οποίος μου έστειλε τις φόρμες ανοίγματος ονομαστικών λογαριασμών τις οποίες υπέγραψα. Αυτό έγινε το 2002. Πράγματι ο … μου άνοιξε στη DRESDNER BANK Γενεύης επ΄ ονόματί μου τον υπ΄ αριθ. 8.008.121…. λογαριασμό, και στη συνέχεια έναν ακόμη υπολογαριασμό το νούμερο του οποίου σήμερα δεν θυμάμαι. Εκτιμώ ότι στο λογαριασμό της τράπεζας αυτής από τα υποβρύχια ο …. μου έμβασε ένα μικρό ποσό, περίπου 80.000 ευρώ. Δεν θυμάμαι αν κάποιο ποσό έχει εμβαστεί στον υπολογαριασμό για τον οποίο σήμερα δεν διατηρώ στοιχεία αφού έχει κλείσει από το 2005. Και οι δύο ανωτέρω λογαριασμοί έκλεισαν το έτος αυτό. Προγενέστερα ο …είχε καταβάλει χρήματα σε λογαριασμό μου στην τράπεζα BANK HOFMANN Ζυρίχης, υπ΄ αριθ. 12084 με κωδικό ΜΑΡΚΟΣ.

Ο λογαριασμός αυτός άνοιξε το 1997 και έκλεισε το 2000. Στο λογαριασμό αυτό, καθώς και στο λογαριασμό που θα σας πω στη συνέχεια, ενέβασε ο …το υπόλοιπο ποσό από τις 600.000 περίπου ευρώ που εκτιμώ ότι μου έδωσε για τα υποβρύχια. Το 2005 ο … άλλαξε τράπεζα πήγε στην BNP PARIBAS και τον ακολούθησε και ο…, όπως και εγώ. Έτσι ανοίχθηκε και άλλος λογαριασμνός, νομίζω ότι ήταν σε off shore εταιρεία, στην οποία μπήκαν οι δόσεις μετά το 2005. Δεν θυμάμαι το όνομα της off shore εταιρείας, νομίζω ότι ονομάζονταν Kourkoumpini.Cor στοιχεία της οποίας έχω ήδη υποβάλει αίτημα στην τράπεζα να μου χορηγήσει. Ο …πάντοτε έβαζε τα χρήματα μέσω off shore εταιρειών συμφερόντων του. Δεν θυμάμαι ή δεν γνωρίζω τις εταιρείες αυτές που ενέβασαν τα χρήματα, νομίζω ότι μία από αυτές λεγόταν IRON”.

Ο Κάντας κάνει ανάλογες περιγραφές και για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία πήρε μίζα. Και τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών αλλά και off shore.

•Το δεύτερο που προκύπτει είναι ότι οι δικαστικές αρχές είναι πάρα πολύ διαβασμένες στις έρευνες που κάνουν. Προκύπτει απο τις ερωτήσεις που κάνουν στον Κάντα ,στον οποίο αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιτροπές. 

Διαβάστε ακόμη:

Ο Λιακουνάκος απαντά σε Κάντα και δικαστές!

«Κανονιές» για τους εξοπλισμούς: «Να διερευνηθούν όλες οι συμβάσεις και μετά από το Κάντα»