KF-21: Πρώτη παρουσίαση του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Νότιας Κορέας [vids, pics]

Η Νότια Κορέα αποκάλυψε και παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το νέο, εγχώριας κατασκευής, μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων νέας γενιάς τύπου KF-21 Boramae, που σημαίνει «γεράκι» στα κορεατικά, κατά την διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης που διεξήχθη στην Sacheon, με τα πλάνα να είναι εντυπωσιακά.

Το νέο, προηγμένο μαχητικό τύπου KF-21 «τράβηξε τα βλέμματα» των επισκεπτών, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς συμβολίζει την μετάβαση των αεροπορικών δυνάμεων τη χώρας στα μαχητικά επόμενης γενιάς, σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35, που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας (ROKAF).

Επί του παρόντος, υπάρχουν έξι πρωτότυπα μαχητικά τύπου KF-21, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνολικά 2.000 sorites και αποστολές στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας προκειμένου στη συνέχεια να πιστοποιηθούν για επιχειρησιακή λειτουργία το 2026, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η κατασκευάστρια εταιρεία KAI. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο KF-21 πραγματοποίησε την «παρθενική» του πτήση, διάρκειας 30 λεπτών, στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, ενώ ήταν εξοπλισμένο μόνο με τέσσερις πυραύλους αέρος – αέρος τύπου Meteor.