OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Κίνα αναπτύσσει το πρώτο υπερηχητικό UAV του κόσμου;

25/11/2014 - 15:32
Share on FacebookShare on Twitter
Επιμέλεια – Μετάφραση: OnAlert
Πηγές: Daily Mail, Want China Times

Το μυστηριώδες στρατιωτικό UAV της Κίνας «Dark Sword» σύμφωνα με το κινεζικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο υπερηχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο.

Το Dark Sword – στα κινεζικά «Anjian», προκάλεσε αίσθηση το 2006 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Zhuhai Airshow, λόγω του ασυνήθιστου τριγωνικού σχήματός του και των ερωτηματικών αναφορικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το μοντέλο εκτέθηκε στη συνέχεια σε αντίστοιχη διεθνή έκθεση του Παρισιού, την Paris Air Show, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε, και πέπλο μυστηρίου καλύφθηκε γύρω από το ερευνητικό πρότζεκτ κατασκευής αυτού του αεροσκάφους, καθώς καμία επίσημη ανακοίνωση δεν πραγματοποιήθηκε σχετικά με την ανάπτυξη του UAV. Αυτό οδήγησε στο να φουντώσουν υποθετικά σενάρια σχετικά με την κατάληξη του εξοπλιστικού προγράμματος. Άλλοι πιστεύουν πως το έργο έπαυσε λόγω έλλειψης πιστώσεων -ή και για άλλους απροσδιόριστους λόγους- ενώ άλλοι, είναι πεπεισμένοι πως το έργο ανάπτυξης του αεροσκάφους συνεχίζεται σιωπηρά, με τις ερευνητικές διαδικασίες και τις δοκιμές να πραγματοποιούνται υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κινέζος εμπειρογνώμονας για θέματα αεροναυπηγικής Φου Κιανσάο στο CCTV, το drone εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο παγκοσμίως υπερηχητικό UAV. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εφόσον το πρόγραμμα προχωράει με διαβαθμισμένες διαδικασίες, καθώς άλλωστε αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθείται και από άλλες πρωτοπόρες τεχνολογικά δυνάμεις όπως είναι οι ΗΠΑ.

Ο Φου πιστεύει πως ακόμη και δοκιμαστικά μοντέλα του αεροσκάφους θα μπορούσαν να είναι αποκαλυπτικά σχετικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες της Κίνας, προσθέτοντας ότι η ανάλυση από διεθνείς παρατηρητές των μοντέλων που εκτίθενται σε παρουσιάσεις όπως είναι το Zhuhai Air Show, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαρροή πολύτιμων στοιχείων που δεν θα ήθελαν οι σχεδιαστές να γίνουν ευρέως γνωστές.

Ο Φου δηλώνει ενθουσιασμένος από την πρόσφατη παρουσίαση του C-17 Globemaster III, του μεγάλου μεταγωγικού αεροσκάφους που παρουσίασαν οι Κινέζοι που επιδεικνύει τη ραγδαία εξέλιξη της κινεζικής αεροναυπηγικής το τελευταίο διάστημα.

Σχετικά με την εξέλιξη της διεθνούς εξοπλιστικής αγοράς, ο Φου επισημαίνει πως ενώ οι αεροπορικές επιδείξεις παρέχουν μια πλατφόρμα παρουσίασης των νέων αεροναυπηγικών επιτευγμάτων, τα πιο προηγμένα από αυτά, που βρίσκονται στην τεχνολογική αιχμή παγκοσμίως, είναι απρόσιτα για τις οικονομικές δυνατότητες των χωρών που δεν τα παράγουν, καθώς οι περισσότερες χώρες δεν μπορούν εύκολα να τα συμπεριλάβουν στα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Ο Φου επισημαίνει πως αν η Κίνα επιθυμεί να αναχθεί σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στην αεροπλοΐα ανά τον κόσμο, είναι μονόδρομος να αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες.

Επιμέλεια – Μετάφραση: OnAlert
Πηγές: Daily Mail, Want China Times
, CCTV
Πηγή Φωτογραφίας: Want China Times

Tags: DRONEUAVΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΚΙΝΑ

Related Posts

αεροπλανοφόρα - Κίνα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Κίνα θέλει εννέα αεροπλανοφόρα έως το 2035 – Θα κατασκευάσει ακόμη έξι τα επόμενα 10 χρόνια, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

26/12/2025 - 08:20
THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

25/12/2025 - 19:41
Taurus NEO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

25/12/2025 - 17:13

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert